Markéta Skarban in en met een eigen ontwerp in café De Wei
Volledig scherm
 Markéta Skarban in en met een eigen ontwerp in café De Wei © Marc Aerts

Burn-out inspireert Markéta Skarban tot carrière in mode: “Ik kan niets maken zonder passie en liefde”

“Ik ben superzenuwachtig, maar tegelijk kan ik niet wachten om mijn eerste collectie te tonen aan een publiek.” Als gevolg van een burn-out hing Markéta Skarban (48) haar carrière als architect aan de haak. Sinds april zet ze haar eerste stappen als modeontwerpster. Zaterdag toont ze het resultaat tijdens een mini-modeshow in café De Wei. “Ik kan niets maken zonder passie en liefde.”

 1. Criminaliteit in Mechelen daalt opnieuw aanzienlijk, maar aantal winkeldiefstallen en auto-inbraken stijgt “Corona heeft invloed gehad op de cijfers”
  PREMIUM
  Mechelen

  Criminali­teit in Mechelen daalt opnieuw aanzien­lijk, maar aantal winkeldief­stal­len en au­to-inbraken stijgt “Corona heeft invloed gehad op de cijfers”

  De Mechelse criminaliteit in de eerste helft van 2020 is opnieuw gedaald. Dat heeft de stad samen met de politie zopas bekend gemaakt. Het aantal gauwdiefstallen en woninginbraken mocht dan wel fel dalen, het aantal winkeldiefstallen en auto-inbraken is gestegen en ook de cybercriminaliteit wordt een groter probleem. Positief is dat de politie in de strijd tegen deze fenomenen al enkele successen boekte.
 2. Cleymans en Van Geel zingen ‘We zullen doorgaan’ voor jarig Het KUNSTUUR: “Succes in andere steden herhalen”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Cleymans en Van Geel zingen ‘We zullen doorgaan’ voor jarig Het KUNSTUUR: “Succes in andere steden herhalen”

  De musea mogen vanaf vandaag weer open en dat werd nergens zo feestelijk gevierd als in Het KUNSTUUR in Mechelen, dat ook zijn eerste verjaardag viert. Vlaams minister Bart Somers kwam het lint knippen, Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zongen ‘We zullen doorgaan’. Dat is Het KUNSTUUR ook zinnens, met een nieuwe expo vanaf februari en vestigingen in andere steden.