5th Avenue in de Caputsteenstraat in Mechelen.
Volledig scherm
5th Avenue in de Caputsteenstraat in Mechelen. © Marc Aerts

Burgemeester legt sluiting op aan twee horecapanden

MechelenDe Mechelse gemeenteraad heeft maandagavond akte genomen van twee sluitingen van horecapanden opgelegd door de burgemeester.

 1. Kunstwerken van Willebroeks dementieatelier worden geveild in Antwerpen: “Opbrengst gaat naar verderzetting en groei van atelier”
  Willebroek/Antwerpen

  Kunstwer­ken van Wille­broeks dementie­ate­lier worden geveild in Antwerpen: “Opbrengst gaat naar verderzet­ting en groei van atelier”

  In het Antwerps Atelier-Café Who’s Afraid of Red, Yellow & Blue vindt op 8 september een kunstveiling plaats, in samenwerking met gemeente Willebroek, kunstenares Nena Shaw en acteur Axel Daeseleire. Naar aanleiding van de Wereld Alzheimer Dag in september veilen zij enkele kunstwerken gemaakt door deelnemers van het Willebroeks dementieatelier.
 2. TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”
  PREMIUM
  Ravels

  TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”

  Aan het kanaal in Ravels kom je sinds 2019 een bijzondere terrasje tegen: Papaoutai – inderdaad, zoals de hit van Stromae. Het doel van deze gezellige plek volgens de uitbaters? Vakantiegevoel creëren aan het water en alle bezoekers laten wegdromen met een verfrissend drankje, een lokaal biertje of een verse cocktail in de hand. Dat wilden mijn jeugdvriendin en ikzelf graag uittesten.