Bart Somers
Volledig scherm
Bart Somers © David Legreve

Burgemeester Bart Somers wint internationale Civic Leader Award

MechelenVlaams viceminister-president en titelvoerend burgemeester van Mechelen Bart Somers heeft de Civic Leader Award gewonnen voor zijn beleid als burgemeester van de stad Mechelen.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Schooldirecteurs van Sint-Katelijne-Waver willen opnieuw bezoeken en opendeurdagen organiseren: “Alleen zó kunnen ouders een doordachte keuze maken”
  Sint-Katelijne-Waver

  Schooldi­rec­teurs van Sint-Katelijne-Wa­ver willen opnieuw bezoeken en opendeurda­gen organise­ren: “Alleen zó kunnen ouders een doordachte keuze maken”

  De directeurs van de zeven basisscholen in Sint-Katelijne-Waver zijn voorstander van nieuwe richtlijnen voor schoolbezoeken en opendeurdagen. Momenteel is het door corona niet toegelaten om ouders te laten kennismaken met de mogelijke nieuwe leerplek voor hun kind. “We kunnen wel een reservatie maken op restaurant, bij de kapper of de bank, maar een school bezichtigen is dan weer niet mogelijk”, stelt Alexandra De Clippeleer. Het kabinet van onderwijsminister Weyts laat wel een opening.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. Charlotte zet bakkerstraditie De Graef op haar manier verder: “Bezoekers ’t Salon verwennen met afternoon tea”
  PREMIUM
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Charlotte zet bakkerstra­di­tie De Graef op haar manier verder: “Bezoekers ’t Salon verwennen met afternoon tea”

  Charlotte De Graef (31) opent morgen dinsdag ’t Salon, een nieuw horeca-adresje achter het stadhuis van Mechelen. In een decor dat zo lijkt te zijn weggeplukt bij de bomma, bedient ze haar klanten met een lekkere kop koffie of een ‘tasje’ thee. Dé specialiteit is echter afternoon tea, met onder meer huisgemaakte scones. Daarmee zet ze op haar manier de bakkerstraditie De Graef van haar ouders en grootouders verder, want aan hun verhaal in Sint-Katelijne-Waver komt na meer dan vijftig jaar stilaan een eind.