Een zicht op de Botermarkt met daarachter de Bruul.
Volledig scherm
Een zicht op de Botermarkt met daarachter de Bruul. © David Legreve

Bruul mooiste winkelstraat van België

MECHELEN"De Bruul is de mooiste winkelstraat van het land." Dat concludeert Mechels burgemeester Bart Somers nadat hij dinsdag de Prijs Publieke Ruimte 2018 in ontvangst mocht nemen voor de herinrichting van de winkelboulevard.

 1. Judoschool Samurai viert heropstanding en 50ste verjaardag: “Oprichter op sterfbed beloofd levenswerk voort te zetten”
  PREMIUM
  Willebroek

  Judoschool Samurai viert heropstan­ding en 50ste verjaardag: “Oprichter op sterfbed beloofd levenswerk voort te zetten”

  Feest zondag bij judoschool Samurai. De club vierde niet alleen de vijftigste verjaardag, maar ook de heropstanding. De vereniging kreeg bijzonder rake klappen van corona, maar krabbelde weer overeind en klopte de pandemie intussen met ippon. “Op een bepaald ogenblik was het niet meer leefbaar, maar we hebben doorgezet”, vertelt Jan De Voeght (64) en daar had de voorzitter een heel goede reden voor.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.