Officiële opening van de Waterduivel
Volledig scherm
Officiële opening van de Waterduivel © David Legreve

Brandweerkazerne ‘De Waterduivel’ nu ook officieel ingehuldigd

In Mechelen hebben ze vanmiddag hun nieuwe brandweerkazerne ‘De Waterduivel’ aan de Plattebeekstraat nu ook officieel ingehuldigd. De nieuwe kazerne zal naast 130 brandweermannen ook nog onderdak geven aan 153 personeelsleden.

0 reacties

 1. Zo VeloVeilig is Mechelen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Mechelen

  Zo VeloVeilig is Mechelen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Mechelen hebben 270 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Mechelen de fietsstad van Vlaanderen en krijgt ze zestien nieuwe parken? En hoe zit het met de halvering van de kinderarmoede?
  PREMIUM
  Mechelen

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Mechelen de fietsstad van Vlaanderen en krijgt ze zestien nieuwe parken? En hoe zit het met de halvering van de kinderar­moe­de?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes uit het bestuursakkoord, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Mechelen, met een stadsbestuur dat bij aanvang drie grote ‘toekomstprojecten’ naar voren schoof: het zetten van baanbrekende stappen op het vlak van mobiliteit, het halveren van de kinderarmoede en het uitgroeien tot een economische toplocatie. Met wisselend succes.
 3. Cultuurcentrum trekt lessen uit corona: gespreide ticketverkoop en witruimte
  Mechelen

  Cultuurcen­trum trekt lessen uit corona: gespreide ticketver­koop en witruimte

  De seizoensbrochure 2022-2023 van Cultuurcentrum Mechelen (CCM) ziet er mager uit. Letterlijk, maar ook inhoudelijk. Het kiest immers voor een nieuwe aanpak met een meer gespreide ticketverkoop en de nodige witruimte voor last-minute kansen. “We hebben geleerd uit corona”, zegt Cultuurschepen Björn Siffer. Het programma is daarom niet minder boeiend. De ambitie: na de pandemiedip opnieuw opklimmen naar 30.000 bezoekers.