De brandweer pompt water uit een veld en een beek weg in de Tiendenschuurstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer pompt water uit een veld en een beek weg in de Tiendenschuurstraat. © David Legreve

Brandweer pompt al sinds vrijdag 15.000 liter water per minuut weg in Leest: “Het trekt weg, maar het blijft dweilen met de kraan open”

LeestIn Leest bij Mechelen zorgde de hevige regenval van enkele dagen geleden voor heel wat hinder. Het water staat er in sommige straten tot 20 centimeter hoog. Huizen liepen er nog niet onder, maar dat is grotendeels te danken aan de Mechelse brandweer. Die is al sinds vrijdagavond samen met collega's uit Boom bezig honderdduizenden liters water weg te pompen.

  1. Dries Ventôse reageert met de voeten en helpt Racing Mechelen met twee goals voorbij Jong Beerschot (5-2): “Applauswissel deed veel deugd”
    voetbal tweede nationale B

    Dries Ventôse reageert met de voeten en helpt Racing Mechelen met twee goals voorbij Jong Beerschot (5-2): “Applaus­wis­sel deed veel deugd”

    De ene week is de andere niet. Vorige week voelde Dries Ventôse zich na het missen van enkele (wenkende) kansen nog verantwoordelijk voor het puntenverlies bij Lebbeke, maar zondagnamiddag kroonde hij zich alweer tot matchwinnaar voor Racing Mechelen. De Mechelaars gaven voor rust nog wel een 2-0-voorsprong uit handen tegen Jong Beerschot, maar in het slotkwartier trokken ze de zege helemaal over de streep, 5-2 werd het. Ventôse scoorde uiteindelijk twee keer tegen zijn ex-club en nam de applausvervanging én het open doekje van de thuisfans, daags na zijn drieëndertigste verjaardag, dankbaar aan.