De brandweer moest het dak gecontroleerd laten uitbranden. Dat ging gepaard met een hevige rooktontwikkeling
Volledig scherm
De brandweer moest het dak gecontroleerd laten uitbranden. Dat ging gepaard met een hevige rooktontwikkeling © Tim Van der Zeypen

Brandweer al uren in de weer met ‘moeilijk te blussen’ dakbrand in ‘De Oude Weverij’: “Hou ramen en deuren gesloten”

In de Nijverheidstraat in Mechelen woedt al sinds woensdagnamiddag 16.15 uur een hevige brand in ‘De Oude Weverij’. Die is volgens de hulpdiensten bijzonder moeilijk om te blussen. “We moeten het dak van het pand gecontroleerd laten uitbranden”, luidt het bij de brandweer. Dat gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling. Evacuaties zijn niet nodig maar aan omwonenden wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

  1. sp.a zamelt winterjassen in voor kinderen: “Armoede onaanvaardbaar gestegen”
    Mechelen

    sp.a zamelt winterjas­sen in voor kinderen: “Armoede onaanvaard­baar gestegen”

    sp.a Mechelen vraagt naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede aandacht voor de kinderarmoede in de stad. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 14,8% van de 0- tot 3-jarigen opgroeit in een kansarme gezin. Net als in de meeste Vlaamse gemeenten gaat het de verkeerde kant uit. “Mechelen tekent al enkele jaren stijgende cijfers op: in 2015 ging het nog om 11,8% van de Mechelse kinderen. Dit is een onaanvaardbare en ronduit alarmerende evolutie voor een welvarende regio als de onze”, stelt Sophie Bollen.