Jan Du Bois en Michel Pauwels lichtten de plannen voor Malinas toe.
Volledig scherm
Jan Du Bois en Michel Pauwels lichtten de plannen voor Malinas toe. © Wannes Vansina

Bouw “groenste winkelpark van België” volgende week van start. Onder meer Albert Heijn neemt intrek

Projectontwikkelaar Mitiska REIM start volgende week met het bouwklaar maken van de lus van de R6 voor de realisatie van een nieuw winkelpark. Dat krijgt de naam Malinas en zal onder meer ook een supermarkt van de keten Albert Heijn omvatten. De opening van “het groenste winkelpark van België” is gepland in september 2021.

3 reacties

 • Erwin Van der Vieren

  3 jaar geleden
  Inderdaad, er is steeds sprake van twee maten en twee gewichten. Mechelen samen met Vilvoorde tegen U place en dan zelf iets goedkeuren en plannen in Mechelen. Waar kunnen we tegen protesteren? Zit de Calvo hier mee achter omdat ie zonder auto nergens kon gaan winkelen? De binnenstad kapot maken (wel overal zo n probleem) en dan zo n plannen goedkeuren? Bedankt burgemeester.
 • Gery Van Den Broeck

  3 jaar geleden
  wel tegen uplace zijn omdat de middenstand van mechelen benadeeld wordt, maar dan zelf eentje openen in mechelen. Verdient er iemand geld mee? Aan de regio reporter van mechelen moeten we niet verwachten dat die kritisch is, ik heb eenmaal aangesproken en ik werd hard aangepakt. want jaaa...familiebanden zijn belangrijk he?
 • DIRK SPRANGERS

  3 jaar geleden
  Bouw groenste winkelpark van start... Groenste winkelpark...mogen we even meegeven hoeveel bos daarvoor gekapt is ?? Het is een manier van verkopen zeker. :-(
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Mechelen de fietsstad van Vlaanderen en krijgt ze zestien nieuwe parken? En hoe zit het met de halvering van de kinderarmoede?
  PREMIUM
  Mechelen

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Mechelen de fietsstad van Vlaanderen en krijgt ze zestien nieuwe parken? En hoe zit het met de halvering van de kinderar­moe­de?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes uit het bestuursakkoord, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Mechelen, met een stadsbestuur dat bij aanvang drie grote ‘toekomstprojecten’ naar voren schoof: het zetten van baanbrekende stappen op het vlak van mobiliteit, het halveren van de kinderarmoede en het uitgroeien tot een economische toplocatie. Met wisselend succes.