Bonobo Zamba veilig en wel weer in zijn verblijf

MECHELENDierenpark Planckendael in Mechelen was ontruimd nadat er een bonobo was ontsnapt. Het ging om een volwassen mannetje ‘Zamba’ genaamd. De mensaap kreeg genoeg van het bonobo-eiland en klom in een boom, bevestigde Ilse Segers, woordvoerder van Zoo Planckendael. Alle bezoekers zijn onmiddellijk in veiligheid gebracht. Nadat de verzorgers de aap verdoofd hadden met een stuk banaan, is het dier weer veilig en wel in zijn verblijf beland.

20 reacties

 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Eind goed al goed.
 • Wilfried DE HERT

  2 maanden geleden
  Opgelost zonder gevolgen. Prima zo. Alleen maar zorgen dat het zich niet kan herhalen.
 • leen hanssens

  2 maanden geleden
  Die gaat dat nog proberen.
 • Johan De Cupere

  2 maanden geleden
  En Planckendael vond het andermaal niet nodig om de buurtbewoners te verwittigen. Mooie noodprocedure, maar alleen voor de bezoekers dan. Men heeft nog niets geleerd over het verleden, met de ontsnapping in 2019 van de leeuwin en 2020 van de kuifmakaak.
 • Tim De Cock

  2 maanden geleden
  Oef het beestje is veilig. Echt wel prachtige dieren.
 1. Melikan Kucam in beroep veroordeeld tot 5 jaar cel voor mensensmokkel en corruptie
  Antwerpen/Mechelen

  Melikan Kucam in beroep veroor­deeld tot 5 jaar cel voor mensensmok­kel en corruptie

  Melikan Kucam (ex-N-VA), het Mechelse gemeenteraadslid, is door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld tot vijf jaar cel voor mensensmokkel en corruptie. Daarmee wordt er drie jaar van zijn oorspronkelijke celstraf in eerste aanleg afgetrokken. Kucam had onder bevoegdheid van voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijsten opgesteld met christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum, maar liet hen enorm hoge bedragen tot 7.500 euro per persoon betalen.