Querelle, Nisrine en Savio schreven gedichten over corona geïnspireerd door Paul Van Ostaijens ‘Boem Paukeslag’
Volledig scherm
PREMIUM
Querelle, Nisrine en Savio schreven gedichten over corona geïnspireerd door Paul Van Ostaijens ‘Boem Paukeslag’ © David Legreve

“Boem alles toe”: Zesdejaars schrijven één jaar lockdown van zich af

MechelenPrecies honderd jaar na de publicatie van Paul Van Ostaijens ‘Boem Paukeslag’ kropen de leerlingen van het Mechelse Busleyden Atheneum campus Pitzemburg in het bekende gedicht en staken ze daar hun eigen ervaringen over één jaar lockdown in. Het resultaat: een grote schreeuw om aandacht - ‘Wij zijn hier ook nog!’ - mét plaats voor optimisme.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Opnieuw Internationale Platen- en CD beurs in CC Zwaneberg: “Wordt een Covid Safe evenement”
  Heist-op-den-Berg

  Opnieuw Internatio­na­le Platen- en CD beurs in CC Zwaneberg: “Wordt een Covid Safe evenement”

  De Internationale Platen- en CD beurs strijkt na twee jaar afwezigheid door corona op maandag 1 november opnieuw neer in het Heistse cultuurcentrum Zwaneberg. Standhouders uit binnen- en buitenland staan garant voor een gevarieerd aanbod aan vinyl, cd’s en memorabilia. “Zoals gebruikelijk vindt de beurs plaats in drie zalen van het cultuurcentrum: de vroegere grote zaal, de oude cafetaria, en de vroegere foyer. Dit houdt in dat iedereen over een grote oppervlakte verspreid is. Twee van deze zalen zijn ook uitgerust met CO-meters, waardoor er een constante opvolging van de luchtkwaliteit is, en er desgewenst voor extra verluchting kan worden gezorgd”, geeft organisator Guido Van Woensel mee. “Gelet op de huidige gezondheidssituatie is de beurs een Covid Safe evenement. Toegang is enkel mogelijk indien men in het bezit is van een digitaal of papieren Covid Safe Ticket, of bij het voorleggen van een negatieve PCR-test. Het is niet mogelijk ter plaatse een sneltest te laten afnemen.” De deuren gaan open om 10 uur. De inkom bedraagt 5 euro.
 3. Autotechnische scholen regio Mechelen ontvangen waterstofwagen: “Voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen”
  Sint-Katelijne-Waver

  Autotechni­sche scholen regio Mechelen ontvangen waterstof­wa­gen: “Voor lessen over alternatie­ve aandrijf­sys­te­men”

  Op de campus van Thomas More hogeschool De Nayer in Sint-Katelijne-Waver werd vandaag een Hyundai IX 35 op waterstof geschonken aan autotechnische scholen in het Mechelse. Een bachelor van De Nayer zal van het waterstofvoertuig een leervoertuig maken. “Diagnose Car is sinds 13 jaar partner van de Vlaamse invoerders en concessies voor het verdelen van recente voertuigen en innovatieve technieken in de Vlaamse scholen. Elk voertuig wordt in samenwerking met één van de Vlaamse hogescholen voorzien van oefeningen voor leerlingen. Een waterstofvoertuig is voor de autotechnische scholen onmogelijk aan te kopen maar de samenwerking tussen Alcomotive en Diagnose Car slaat de brug”, geeft projectcoördinator Dirk Goyvaerts mee. “De Hyundai IX35 zal door onder andere de Mechelse scholen gereserveerd kunnen worden voor een periode van twee weken voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen. Eerst wordt die nog omgevormd tot een leervoertuig. De nieuwe technologie wordt zo behapbaar voor de leerlingen die mee evolueren in de nieuwste technieken. De leerkrachten autotechnieken ontvangen bovendien een opleiding die hen voorbereid op de lesmogelijkheden van het voertuig.”