De winnende scholen krijgen dit straatnaambord.
Volledig scherm
De winnende scholen krijgen dit straatnaambord. © Stad Mechelen

BimSem en De WEGwijzer uitgeroepen tot Schoonste Scholen

BimSem en De WEGwijzer mogen zich de ‘Schoonste Scholen’ van Mechelen noemen. Beide krijgen een straatnaambordje met de titel en een geldprijs van 500 euro van de stad voor hun inspanningen voor het milieu.

 1. Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelinge tot misskandidate: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslustig kunnen zijn”
  PREMIUM
  Lier

  Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelin­ge tot misskandi­da­te: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslus­tig kunnen zijn”

  Yalda Womi (23) uit Lier is haar dromen aan het waar maken. Veertien jaar nadat ze als Afghaanse vluchtelinge in ons land terechtkwam, heeft Yalda een eigen schoonheidsinstituut opgericht én staat ze in de finale van Miss Wellness Beauty. “Ik heb in Kaboel heel wat dingen gezien die je eigenlijk niet wil zien: van schietpartijen op straat tot bomaanslagen.” Een opvallend levensverhaal.
 2. Doek valt voor Van Wunsel: doe-het-zelfzaak maakt plaats voor bouwproject in stijl van melkerij
  PREMIUM
  Putte

  Doek valt voor Van Wunsel: doe-het-zelf­zaak maakt plaats voor bouwpro­ject in stijl van melkerij

  Van Wunsel op de Waversesteenweg in Putte houdt tegen de zomer op te bestaan. Na meer dan veertig jaar vinden Robert Van Wunsel en zijn vrouw Magda het welletjes geweest. “Eens moet het stoppen. Ik word 71”, vertelt hij. In de plaats van de doe-het-zelfzaak komt een woonproject voor veertig gezinnen. Het gaat om nieuwbouw, maar die zal de geest ademen van de vroegere melkerij Sint-Isidoor.