Actie van PVDA Mechelen en busreizigers tegen het verdwijnen van bushaltes
Volledig scherm
PREMIUM
Actie van PVDA Mechelen en busreizigers tegen het verdwijnen van bushaltes © David Legreve

“Bijna een bushalte op de vier wordt geschrapt”: actievoerders protesteren tegen plannen De Lijn

Vervoersregio MechelenPVDA en enkele busgebruikers hebben maandagmiddag actie gevoerd aan het busstation in de Stationsstraat in Mechelen tegen de plannen voor de Vervoersregio Mechelen. Volgens hen zijn deze onaanvaardbaar. “Maak van senioren geen levend kerkhof”, vraagt Roger Merckx. De Lijn bevestigt dat 305 van de 1.301 haltes worden geschrapt. “Dat klinkt veel”, maar volgens de vervoersmaatschappij is daar een goede verklaring voor.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Zo VeloVeilig is Mechelen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Mechelen

  Zo VeloVeilig is Mechelen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Mechelen hebben 270 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Jeroen De Vroe en SK Wavria overtuigen in eindronde en promoveren naar tweede provinciale: “Ons niveau overstegen”
  voetbal

  Jeroen De Vroe en SK Wavria overtuigen in eindronde en promoveren naar tweede provincia­le: “Ons niveau overstegen”

  SK Wavria had zondag aan een 2-2 gelijkspel genoeg om de promotie naar tweede provinciale af te dwingen ten koste van Molenzonen-Hallaar. Na de 1-3-uitzege van donderdag leek het nog even spannend te zullen worden bij een 1-2-achterstand, maar Dieter Van Den Brande schonk zijn ploeg zekerheid. Een knap resultaat van Wavria dat in de terugronde alleen van kampioen Punt-Larum verloor op de slotspeeldag en daarna de draad gewoon weer opnam in de eindronde.