Schepen van Monumenten Koen Anciaux (Open VLD) met Paul Vander Poorten, erevoorzitter kerkfabriek Catharina
Volledig scherm
Schepen van Monumenten Koen Anciaux (Open VLD) met Paul Vander Poorten, erevoorzitter kerkfabriek Catharina © Stad Mechelen

Bijna 90.000 euro voor restauratie van orgel in Sint-Pieter- en Paulkerk

MechelenHet orgel van de Sint-Pieter- en Paulkerk op de Veemarkt in Mechelen zal worden gerestaureerd. De stad Mechelen maakte hiervoor ruim 90.000 euro voor vrij. Door het uitblijven van een groot onderhoud, is het orgel onspeelbaar geworden.

 1. Terrassen rond Mechelse markt lopen vol: “Naar de markt gaan en een terrasje doen is een traditie”
  Mechelen/Willebroek

  Terrassen rond Mechelse markt lopen vol: “Naar de markt gaan en een terrasje doen is een traditie”

  Regendruppels hielden de bezoekers van de Mechelse zaterdagmarkt niet tegen om een terrasje te doen op de Grote Markt. De terrassen van zaken als Jjem’s, Café Belge en Sava zaten goed vol. “We konden nog net een tafeltje vinden. Deze drukte hadden we wel verwacht. De mensen hebben lang genoeg moeten wachten”, vertellen zussen Sonja en Brigitte Goossens uit Willebroek. Ze klonken op het terras van Café Belge met twee biertjes op de heropening van de horeca. “Naar de markt in Mechelen gaan en daarna een terrasje doen is voor ons een traditie. Het is jammer dat we lang hebben moeten wachten. Binnenkort komen we terug en nemen we de mannen mee.” Niet alleen de Grote Markt was in trek ook op de Vismarkt was het zoeken naar een plaatsje.
 1. Mechelaar Nezar S’rifi blijft strijdvaardig na seizoen zonder speelminuten bij VVV Venlo: “Ik kreeg nooit de kans die ik verdiende”
  Voetbal Buitenland

  Mechelaar Nezar S’rifi blijft strijdvaar­dig na seizoen zonder speelminu­ten bij VVV Venlo: “Ik kreeg nooit de kans die ik verdiende”

  Nezar S’rifi tekende vorige zomer een eenjarig contract bij VVV Venlo in de Eredivisie in de hoop er zijn carrière definitief op gang te trappen na een woelig begin. Maar jammer genoeg voor de Mechelaar kreeg hij er nog geen minuut speeltijd. Een grote ontgoocheling voor de 20-jarige middenvelder, maar ondanks de tegenslag blijft hij strijdvaardig. Al ligt zijn toekomst niet meer in Venlo.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den