Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen
Volledig scherm
PREMIUM
Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen © David Legreve

“Bewust angst willen zaaien en haat scheppen”: Leden van Voorpost schuldig aan het aanzetten tot haat en discriminatie na actie met spandoek ‘Stop Islamisering’

MechelenVier leden van Voorpost zijn vandaag door de rechtbank schuldig bevonden aan het aanzetten tot discriminatie, haat en geweld tegen de moslimgemeenschap. In mei 2020 voerden ze een actie met hun spandoek ‘Stop Islamisering’ in Mechelen. Zelf zagen ze daar niets verkeerd aan, maar de rechtbank oordeelt daar nu anders over. De spandoek wordt door dit vonnis nu ook aanzien als verboden. De verdediging kan wel nog steeds in beroep gaan.

 1. Scoutsgroep Sint-Paulus is Duurzame Held 2021 van Bonheiden: ‘Elektruck’ voorzag kamp van stroom
  Bonheiden

  Scouts­groep Sint-Pau­lus is Duurzame Held 2021 van Bonheiden: ‘Elektruck’ voorzag kamp van stroom

  Scoutsgroep Sint Paulus mag zich de Duurzame Held 2021 van Bonheiden noemen. Tijdens de week van de duurzame gemeente van 18 tem 25 september kon een stem uitgebracht worden op de verschillende genomineerden die dit jaar hun steentje hebben bijgedragen voor een beter klimaat. “In het voorjaar van 2021 ontwikkelde de Scoutsgroep Sint Paulus de ‘Elektruck’. Deze zonnewagen voorziet de scouts tijdens het kamp van stroom waardoor er niet langer een dieselgenerator dient te draaien. Een mooie bijdrage aan de klimaatambities van de gemeente Bonheiden en een signaal naar de jeugd dat de transitie naar een duurzame gemeente mogelijk is”, deelt het lokaal bestuur mee. De top drie van de verkiezing werd verder aangevuld met de Sint Maria school, voor de ontharding die de school samen met de ouders uitvoerde tijdens de voorbije zomervakantie en Klimaan voor de activering van burgerkapitaal voor de plaatsing van meer dan 10 zonne-installaties op gemeentelijk patrimonium. De verschillende genomineerden ontvangen van de gemeente nog een attentie voor hun engagement.
 1. Politiezone Mechelen-Willebroek doet mee aan Youca Action Day en verwelkomt twee studenten
  Mechelen

  Politiezo­ne Mechelen-Willebroek doet mee aan Youca Action Day en verwelkomt twee studenten

  Agenten van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek hebben donderdag versterking gekregen van twee bijzondere collega’s. Studenten Jill en Cherish van het OLVI Boom liepen vandaag een dagje mee bij de politie. Ze deden dat in het kader van de YOUCA Action Day. Een project van Youth for Change and Action, een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Jill en Cherish blikten in ieder geval al tevreden terug.
 2. Algemeen directeur van scholengroep staat zelf in de klas om lerarentekort onder de aandacht te brengen: “Dat jonge mensen minder kiezen voor lerarenberoep baart me zorgen”
  Bonheiden/Berlaar

  Algemeen directeur van scholen­groep staat zelf in de klas om lerarente­kort onder de aandacht te brengen: “Dat jonge mensen minder kiezen voor lerarenbe­roep baart me zorgen”

  Algemeen directeur van GO! Scholengroep 5 Geert Van Hoof (50 jaar) uit Berlaar stond op woensdagvoormiddag voor het eerst in twintig jaar nog eens voor een klas. De directeur van de inrichtende macht van 37 onderwijsinstellingen in de regio Mechelen, Heist-op-den-Berg en Keerbergen deed dat in de GO! Basisschool Klim Op in Bonheiden. Door opnieuw les te geven wou hij het nijpend lerarentekort onder de aandacht brengen.