De politie van Mechelen-Willebroek nam het voertuig van de Roemeense chauffeur na zijn dertiende snelheidsovertreding in beslag.
Volledig scherm
De politie van Mechelen-Willebroek nam het voertuig van de Roemeense chauffeur na zijn dertiende snelheidsovertreding in beslag. © Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek

Bestuurder (30) speelt wagen kwijt na dertiende snelheidsovertreding in 1 maand

MechelenDe politie van Mechelen-Willebroek heeft maandag het voertuig van een autobestuurder in beslag genomen. Dit deden ze nadat de chauffeur voor de dertiende keer geflitst werd. 

  1. Jongeman (19) wil mildere straf na veroordeling voor bezit van drugs
    Mechelen

    Jongeman (19) wil mildere straf na veroorde­ling voor bezit van drugs

    Een 19-jarige jongeman uit Wilrijk is maandag enige mildheid komen vragen aan de rechter in Mechelen. De tiener had verzet aangetekend tegen een vonnis van afgelopen zomer dat hem veroordeelde tot een celstraf van 4 maanden effectief. Hij werd toen bij verstek schuldig bevonden aan het bezit van drugs. In 2020 werd er bij hem twaalf gram cannabis gevonden. De verdediging betwistte de feiten niet, maar vroeg een gunst van de opschorting. “Hij heeft geen verslavingsproblematiek en is nog een jonge kerel”, zei Boris Reynaerts, de advocaat van de 19-jarige. “Die opgelegde celstraf destijds heeft hem doen schrikken.” Het parket vond die opschorting te mild, zij suggereerden om hem voor het bezit van drugs te veroordelen tot een straf met uitstel gekoppeld aan voorwaarden.