Bart Dumon.
Volledig scherm
Bart Dumon. © David Legreve

Benefietcomité verkoopt spaghetti voor Bart’s Move

Hombeek/OverijseBenefietcomité Bart’s Move verkoopt spaghetti en Valentijnsboxen om Mechelaar Bart Dumon aan een elektronische prothese te helpen.

 1. Vrienden starten reeks benefietacties voor Bart: “Topmens die al zoveel miserie heeft gekend”
  Mechelen/Overijse

  Vrienden starten reeks benefietac­ties voor Bart: “Topmens die al zoveel miserie heeft gekend”

  Vrienden en kennissen van Bart Dumon (43) zijn gestart met Barts Move: een reeks benefietacties om de Mechelaar aan een elektronische prothese te helpen. Hij verloor vorig jaar na een lange lijdensweg zijn been, een surrogaatledemaat kost handenvol geld. “Die mens heeft al zoveel miserie gekend en blijft toch zo positief in het leven staan. Wij willen hem nog een actief leven gunnen”, vertellen ze.
 2. Man (33) slaat gevelsteen stuk op hoofd van aannemer en dreigt met aanslag op parket: “Het was dom, maar ik wist geen blijf meer met mezelf”
  PREMIUM
  Berlaar

  Man (33) slaat gevelsteen stuk op hoofd van aannemer en dreigt met aanslag op parket: “Het was dom, maar ik wist geen blijf meer met mezelf”

  Een 33-jarige man uit Brasschaat riskeert de internering, nadat hij bij een bouwgeschil met een gevelsteen op het hoofd van een aannemer heeft geslagen. Na die dagvaarding dreigde hij, via een telefoontje naar het callcenter van Mercedes nota bene, ook nog met een aanslag op het parket. Ook hiervoor moest hij zich donderdag verantwoorden. De verdediging nuanceerde de feiten en vroeg begrip. “Hij was volledig óp.”
 1. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout: In deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plasticvrij
  PREMIUM
  Kempen/Mechelen

  Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turn­hout: In deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plastic­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de regio Mechelen en de Kempen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout. Bij deze vijf zaken neem je zelf je verpakking mee.
 2. Herman rijdt tiende keer de volledige 1000km voor Kom op tegen Kanker: “Ik heb geluk gehad en moet dit doen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Herman rijdt tiende keer de volledige 1000km voor Kom op tegen Kanker: “Ik heb geluk gehad en moet dit doen”

  Mechelen vormt het lange hemelvaartweekend opnieuw het decor voor het vertrek en de aankomst van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Voor Herman Sprangers (68) wordt het een blij weerzien. Hij begint donderdag aan zijn tiende editie als solofietser. Hij weet waarom hij het doet: de Mechelaar overwon in 2007 zelf kanker. Aan zijn zijde: dochter Cindy (42), die eveneens de volledige afstand op haar eentje zal afleggen.