Archiefbeeld van Christian Lemable in het Belgo Qatar Café
Volledig scherm
Archiefbeeld van Christian Lemable in het Belgo Qatar Café © David Legreve

Belgo Qatar Café wacht match tegen Kroatië niet af en bergt groot scherm al op: “Zelfs als we pinten gratis zouden weggeven, blijft volk thuis”

MechelenNog voor de Rode Duivels hun laatste strohalm moeten grijpen tegen Kroatië houdt het Mechels Belgo Qatar Café het voor bekeken. Een keuze die initiatiefnemer Christian Lemable, bekend van ‘The Sky is the Limit’, naar eigen zeggen met pijn in het hart nam. “Maar zelfs als we de pinten gratis gaan weggeven, gaat het ons nog niet helpen”, klinkt het.

 1. Emotionele rollercoaster voor wederoptredende Diego Van Looy in Israman: “Eerste over de streep, gediskwalificeerd en dan toch winnaar”
  Triatlon

  Emotionele rollercoas­ter voor wederoptre­den­de Diego Van Looy in Israman: “Eerste over de streep, gediskwali­fi­ceerd en dan toch winnaar”

  Diego Van Looy heeft de comeback van zijn leven gemaakt in de Israman-triatlon. Dik anderhalf jaar nadat de voormalige wereldkampioen werd aangereden op training en meteen afgeschreven werd voor topsport, won de Mechelaar meteen de eerste triatlon waaraan hij deelnam. En dat ging niet zonder slag of stoot. Van Looy werd immers na de finish gediskwalificeerd om enkele uren later dan toch als winnaar uitgeroepen te worden. Een emotionele rollercoaster voor de atleet die nooit opgeeft en nu hoopt om opnieuw de waardering te krijgen die hij verdient.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Onwezenlijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldtitel houden

  Onwezen­lijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldti­tel houden

  Wat een WK-finale! Emotionele rollercoaster. Onwezenlijk scenario, beslist in een thriller van een penaltyserie. 3-3 na 120 minuten, 4-2 na de strafschoppen. Dan toch in het voordeel van Messi (35), goed voor twee goals. Al deed WK-topschutter (8 goals) Mbappé in een waanzinnige tweestrijd nog beter met een ware hattrick. Maar de ultieme kroon was voor Messi, ook verkozen tot beste speler van het toernooi. Na zijn laatste WK-match voor de Albiceleste definitief God in Argentinië. Nu ook de wereldtitel op een haast ongeëvenaard palmares. In de voetsporen van Mario Kempes (1978) en Diego Maradona (1986) zijn land de allergrootste triomf bezorgd. Lionel Messi, el mas grande.
 3. Christian Lemable (The Sky is the Limit) gelooft volledig in zijn WK-scherm: “Mensen hebben nood aan een feestje”
  PREMIUM
  Mechelen

  Christian Lemable (The Sky is the Limit) gelooft volledig in zijn WK-scherm: “Mensen hebben nood aan een feestje”

  “Bespaar mij al die negativiteit.” Het regent onheilsberichten over het WK, maar dat laat Christian Lemable niet aan zijn hart komen. De ondernemer bekend van ‘The Sky is the Limit’ organiseert met zijn Belgo Qatar Café het grootste WK-scherm van de Mechelse regio en is er rotsvast van overtuigd dat dit een groot succes zal worden. “Na al die crisissen hebben de mensen nood aan amusement.”