Met de terugplaatsing van het beeld van Catharina wordt een punt gezet achter de buitenrestauratie van de Begijnhofkerk.
Volledig scherm
Met de terugplaatsing van het beeld van Catharina wordt een punt gezet achter de buitenrestauratie van de Begijnhofkerk. © David Legreve

Beeld van Catharina keert na twintig jaar afwezigheid terug naar Begijnhofkerk

Medewerkers van Group Monument hebben donderdagochtend het beeld van Catharina van de Begijnhofkerk teruggeplaatst. Twintig jaar geleden werd het beeld weggehaald. Initieel om de restauratie van de voorgevel van de Begijnhofkerk mogelijk te maken maar later ook om het beeld zelf te restaureren. “Hiermee is de buitenrestauratie van de Begijnhofkerk definitief afgerond”, vertelt schepen van Monumenten Koen Anciaux.

0 reacties

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug