MECHELEN De dienst medische beeldvorming van AZ Sint-Maarten investeert in de ABUS-techniek (Automated Breast Ultrasound System).
Volledig scherm
MECHELEN De dienst medische beeldvorming van AZ Sint-Maarten investeert in de ABUS-techniek (Automated Breast Ultrasound System). © David Legreve

AZ Sint-Maarten spoort borstkanker sneller op met primeur

AZ Sint-Maarten in Mechelen heeft een toestel aangekocht dat toelaat om borsten beter te screenen op kanker. Het laat toe om tumoren vroeger te ontdekken bij dames met een dens borstweefsel. Het gaat om een primeur voor ons land.

  1. Yannis Augustynen (Rupel Boom) over oproep van aanvoerders uit eerste nationale: “We wíllen voetballen, maar niet ten koste van alles en iedereen”

    Yannis Augustynen (Rupel Boom) over oproep van aanvoer­ders uit eerste nationale: “We wíllen voetballen, maar niet ten koste van alles en iedereen”

    De aanvoerders uit eerste nationale lanceerden dinsdagvanavond een oproep aan het adres van de Belgische voetbalbond om duidelijkheid te scheppen over de situatie in hun reeks. Aanleiding was het stopzetten van het voetbal in de amateurreeksen door Voetbal Vlaanderen en het verder organiseren van wedstrijden in 1A en 1B volgens duidelijke protocollen, maar met eerste nationale als grijze zone. Ook voor Rupel Boom-kapitein Yannis Augustynen is de maat vol.
  2. Stijging van aantal besmettingen in Mechelen op zondag 18 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Mechelen op zondag 18 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Mechelen, op één dag 74 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 49. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 514. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mechelen op 591 te liggen. Omdat Mechelen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement