Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © TVA

Auwegemvaart twee weken onderbroken voor vernieuwing

MechelenGebruikers van de Auwegemvaart zullen van dinsdag 16 augustus tot en met woensdag 31 augustus moeten omrijden.

 1. Tom Goovaerts gaat met Sporting Kampenhout resoluut voor volle buit bij buur Olympia Wijgmaal: “Zege zou vertrouwen een boost geven”
  voetbal derde nationale B

  Tom Goovaerts gaat met Sporting Kampenhout resoluut voor volle buit bij buur Olympia Wijgmaal: “Zege zou vertrouwen een boost geven”

  Vorig seizoen was er nog twee reeksen verschil tussen Sporting Kampenhout en Olympia Wijgmaal, maar in het voetbal kan het soms snel gaan. Terwijl Wijgmaal degradeerde uit tweede triomfeerde geel-blauw op het hoogste provinciale niveau. Daardoor staan ze dit weekend eindelijk nog eens tegenover elkaar, met een eerste driepunter als belangrijkste inzet.
 2. Selim Cilt en SK Tongeren met 1-4 onderuit tegen Jong KV Mechelen: “Twee snelle doelpunten na de rust sneden onze adem af”
  voetbal tweede nationale B

  Selim Cilt en SK Tongeren met 1-4 onderuit tegen Jong KV Mechelen: “Twee snelle doelpunten na de rust sneden onze adem af”

  De 370 jeugdspelers van SK Tongeren werden voorgesteld en zorgden voor veel sfeer tijdens de komst van Jong KV Mechelen. De Maneblussers namen een verschroeiende start na de rust. Twee snelle doelpunten van Alassane Zeba en Malik Wanya sneden de adem af van de Eburonen. SK Tongeren leed een zware 1-4-nederlaag tegen een sterke en talentvol KV Mechelen.
 3. Jongeman (20) schendt contactverbod met moeder amper drie dagen nadat het werd opgelegd
  Mechelen

  Jongeman (20) schendt contactver­bod met moeder amper drie dagen nadat het werd opgelegd

  Het parket in Mechelen heeft een probatie-opschorting geëist tegenover een 20-jarige Mechelaar. De jongeman stond woensdag terecht voor het schenden van zijn voorwaarden. Die werden eind oktober 2021 opgelegd door het parket nadat hij zijn moeder agressief had lastiggevallen. “Het was een verregaande regel, maar wel één die nodig was om de rust in het gezin terug te laten keren”, vertelde openbaar aanklager Geert Noels. “Maar meneer drong drie dagen nadat het contactverbod werd opgelegd de woning van zijn moeder al terug binnen.” De feiten werden niet betwist. De jongeman verzette zich niet tegen een probatie-opschorting. Naar eigen zeggen zijn de ogen van de twintiger geopend. “Ik zie mijn mama graag, maar samenleven en wonen is echt wel iets anders”, besloot de man. Een vonnis in de zaak volgt binnenkort.