Autoloze zondag 2021 staat in het teken van duurzame mobiliteit.
Volledig scherm
Autoloze zondag 2021 staat in het teken van duurzame mobiliteit. © Mechelen Feest

Autovrije zondag ruilt vrijetijdsmarkt voor torenactiviteiten en deelmobiliteit

MechelenDe Zomer van Mechelen sluit het festivalseizoen van 2021 af met Autovrije zondag. Op de affiche van het vernieuwde programma in de autovrije straten geen vrijetijdsmarkt meer, wel een groot aanbod animatie, een nieuwe torenwandeling en deelmobiliteit.

 1. Achterkant station krijgt hoogbouw: “Maar Ragheno wordt geen Brussel-Noord”
  Play
  Mechelen

  Achterkant station krijgt hoogbouw: “Maar Ragheno wordt geen Brus­sel-Noord”

  De toekomstige stadswijk Ragheno zal de Mechelse skyline hertekenen. Op verschillende plaatsen komen torens van 10 tot 18 verdiepingen. “Maar we maken er géén Brussel-Noord van”, verzekert schepen van Stadsontwikkeling Greet Geypen (Open VLD). De plannen voor de nieuwe stadswijk met onder meer een nieuwe groene long, verschillende parkkamers en een jachthaven worden komend weekend voorgesteld tijdens een groot info-event.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.