Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Geert De Rycke

Automobilist geflitst met 165 kilometer per uur in bebouwde kom: “En vier minuten later werd hij weer betrapt”

MechelenOp de Blarenberglaan in Mechelen heeft de politie een ware snelheidsduivel betrapt. De chauffeur werd er geflitst met 165 kilometer per uur. Dat is 115 kilometer per uur sneller dan toegelaten.

 1. 8 leerlingen helpen een dagje bij groendienst Sint-Katelijne-Waver, bib en basisscholen
  Sint-Katelijne-Waver

  8 leerlingen helpen een dagje bij groen­dienst Sint-Katelijne-Wa­ver, bib en basisscho­len

  In kader van de YOUCA Action Day gingen donderdag acht leerlingen aan de slag bij het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver. YOUCA staat voor ‘Youth for Change and Action’. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Elk van de leerlingen verdient die dag 55 euro en steunt daarmee jongerenproject KIYO in Brazilië, de Filipijnen en België. In Sint-Katelijne-Waver. “De voorbije jaren stelde het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver telkens verschillende jongeren aan het werk”, vertelt Sarah De Keyser (CD&V), schepen van Internationale en Ontwikkelingssamenwerking. “Vandaag (donderdag red.) zijn er in totaal acht studenten die deelnemen. Eén student in de bib, één op de groendienst, één in basisschool Dijkstein en vijf in basisschool GLOC. Zo steunen ze niet enkel een goed doel, maar doen ze ook een hele werkdag ervaring op. Mooi meegenomen.”
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.