De werelddag van verzet tegen armoede had in Mechelen cultuur- en vrijetijdsparticipatie als thema. Heidi Degerinckx, Natasja Lories, Davy Amerlynck en Tinne Croisiau voor het Cultuurcentrum.
Volledig scherm
De werelddag van verzet tegen armoede had in Mechelen cultuur- en vrijetijdsparticipatie als thema. Heidi Degerinckx, Natasja Lories, Davy Amerlynck en Tinne Croisiau voor het Cultuurcentrum. © Wannes Vansina

Armoedeverenigingen vragen cultuur voor iedereen: “Prijs is lang niet enige drempel”

MechelenHet Mechels armoedecollectief Geknipt heeft zondag naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen armoede een namiddag vol vrije tijdsactiviteiten en cultuur georganiseerd om zo een statement te maken tegen sociale uitsluiting.

 1. Stadsschouwburg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld
  Regio Mechelen

  Stads­schouw­burg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld

  De Mechelse Stadsschouwburg kleurde donderdagavond op de Internationale dag tegen geweld op vrouwen oranje om aandacht te vragen voor de problematiek. De cijfers van het Family Justice Center (FJC) kleuren immers bloedrood. Het aantal dossiers is voor het twee jaar op rij zowat verdubbeld. “Onze werking heeft aan bekendheid gewonnen, maar dat kan niet de enige verklaring zijn”, zegt coördinator Karolien Boonen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.