Tim De Maeseneer stelde zijn debuutalbum voor met een concert in de feestzaal van het Sint-Romboutscollege in Mechelen.
Volledig scherm
Tim De Maeseneer stelde zijn debuutalbum voor met een concert in de feestzaal van het Sint-Romboutscollege in Mechelen. © Wannes Vansina

Althoornspeler brengt primeur in Belgisch muziekland

In de podiumzaal van het Mechelse Sint-Romboutscollege werd zaterdag een primeur in Belgisch muziekland voorgesteld. Leestenaar Tim De Maeseneer presenteerde tijdens een concert de allereerste solo-cd voor althoorn. “Bekijk het als een duur visitekaartje”, lacht de topmuzikant.

 1. Man reed 32 kilometer per uur te snel in zone dertig: “Het was regenachtig en ik lette niet op”

  Man reed 32 kilometer per uur te snel in zone dertig: “Het was regenach­tig en ik lette niet op”

  “Ik wil zelfs te voet gaan werken”, zei een man tegen de politierechter in Mechelen. De man stond er terecht omdat hij 62 kilometer per uur reed in een zone dertig. “Ik kwam terug van het werk, het was aan het regen en ik was niet aan opletten”, vertelde de man nog. De feiten dateren van april 2022. Hij werd toen geflitst door een bemande camera. Het parket vroeg een rijverbod en een fikse geldboete. De advocaat van de chauffeur vroeg enige mildheid en wees naar zijn privésituatie. “Hij is papa van twee kinderen, recent gescheiden en moet zijn huis verkopen. Hij werkt hard om rond te komen”, gaf de advocaat nog mee. De politierechter had oren naar het pleidooi. Zij veroordeelde de man tot een geldboete van 640 euro waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van 15 dagen.
  Mechelen
 2. HUIZENJACHT. Zoersel, groene parel tussen Antwerpen en Turnhout: “Gezinnen verlaten de grootstad om hier te wonen op grote domeinen”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Zoersel, groene parel tussen Antwerpen en Turnhout: “Gezinnen verlaten de grootstad om hier te wonen op grote domeinen”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de woningen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op ronde in heel Vlaanderen met lokale vastgoedmakelaars. Deze keer trekken we naar Zoersel, de residentiële gemeente centraal gelegen tussen de twee steden Antwerpen en Turnhout. “Enkele luxevilla’s voor meer dan een miljoen euro staan hier momenteel te koop.”
  Zoersel