MECHELEN - Het GRIMP-team maakt zich klaar om aan zijn afdaling (vanop 97 meter hoogte) te beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
MECHELEN - Het GRIMP-team maakt zich klaar om aan zijn afdaling (vanop 97 meter hoogte) te beginnen. © Tim Van der Zeypen

“Als wij het niet kunnen, kan niemand anders het”: GRIMP-team van brandweerzone Rivierenland oefent op Sint-Romboutstoren

MechelenEen medische evacuatie vanop de Skywalk van de Mechelse Sint-Romboutstoren. Niet enkel vanop zo'n 97 meter hoogte, maar ook nog eens langs de buitenkant en bengelend aan koorden. Dat was de interventie waarop het GRIMP-team van de brandweerzone Rivierenland dinsdag oefende. Het reddingsteam, opgericht zo’n 14 jaar jaar geleden, wordt jaarlijks zo’n 10 tot 12 keren ingezet. “Op plekken waar andere brandweermiddelen ontoereikend zijn”, klinkt het bij teamchef Erik Van Campenhout.

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Vrienden bouwen Terras La Plage aan Eglegemvijver: “Prachtlocatie voor zomerbar”
  PREMIUM
  Hombeek

  Vrienden bouwen Terras La Plage aan Eglegemvij­ver: “Prachtlo­ca­tie voor zomerbar”

  Dankzij twee vrienden is het volgend weekend genieten geblazen aan de Eglegemvijver. Met vereende krachten timmeren ze er aan Terras La Plage, een zomerbar op het strand van de ‘Put van Hombeek’. “Met deze ‘proof of concept’ willen we laten zien wat mogelijk is om volgende zomer hopelijk voor een langere periode terug te keren”, vertellen Pieter-jan Clymans (21) en Bram De Ron (22).