Mil Lenssens (r), de maker van Tik Tak.
Volledig scherm
PREMIUM
Mil Lenssens (r), de maker van Tik Tak. © rv

Al Tik Tak wat de klok slaat: Speelgoedmuseum in de ban van ‘televisietovenaar’ Mil Lenssens

MechelenEen klein kindje dat gefascineerd naar een lottotrekking op tv zat te kijken. Ziehier dé aha-erlebnis die Mechelaar Mil Lenssens nodig had om Tik Tak te maken. Het is een van de weetjes uit de expo ‘Televisietovenaar’ die morgen zaterdag opent in het Speelgoedmuseum, precies veertig jaar na de eerste uitzending van de internationale kleuterhit. De expo levert een grote ‘trip down memory lane’ op en de vaststelling dat de formule nog lang niet is versleten.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Onze weekendtips voor de regio Mechelen: ridders spotten, een lifestylebeurs of een gruwelwandeling
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Onze weekend­tips voor de regio Mechelen: ridders spotten, een lifestyle­beurs of een gruwelwan­de­ling

  Ben je vermoeid na een drukke werkweek en wil je even onthaasten of heb je net energie te koop? Dan zijn er tijdens het weekend van 21 en 22 mei een heleboel boeiende activiteiten in de regio Mechelen waar je aan kan deelnemen. Wij hebben voor jou de leukste evenementen opgelijst. Van een lifestyle- en tuinbeurs in Hingene tot een middeleeuws riddertoernooi in Berlaar.