Mil Lenssens (r), de maker van Tik Tak.
Volledig scherm
PREMIUM
Mil Lenssens (r), de maker van Tik Tak. © rv

Al Tik Tak wat de klok slaat: Speelgoedmuseum in de ban van ‘televisietovenaar’ Mil Lenssens

MechelenEen klein kindje dat gefascineerd naar een lottotrekking op tv zat te kijken. Ziehier dé aha-erlebnis die Mechelaar Mil Lenssens nodig had om Tik Tak te maken. Het is een van de weetjes uit de expo ‘Televisietovenaar’ die morgen zaterdag opent in het Speelgoedmuseum, precies veertig jaar na de eerste uitzending van de internationale kleuterhit. De expo levert een grote ‘trip down memory lane’ op en de vaststelling dat de formule nog lang niet is versleten.

 1. The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”
  Brasschaat/Beveren/Borsbeek

  The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”

  De broers Jan en Guy Pluym van Feathers Events lanceerden begin dit jaar het idee om met hun muziekfestival in combinatie met springkasten, The Big Bounce, naar de Vlaamse scholen te trekken. Een schot in de roos, want tot eind juni zitten ze helemaal volgeboekt. Vlaamse scholen zagen het blijkbaar als een perfect alternatief voor afgelaste schoolreizen. De broers breiden het concept uit naar begin van het volgend schooljaar en naar steden en gemeeten.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek