Actrice Veerle Malschaert geeft buitenles aan zesdejaars van de Sint-Pietersschool in Mechelen
Volledig scherm
PREMIUM
Actrice Veerle Malschaert geeft buitenles aan zesdejaars van de Sint-Pietersschool in Mechelen © David Legreve

Actrice Veerle Malschaert trakteert zesdejaars op uurtje buitenles: “Niet alleen een verrijking, het is ook gewoon gezonder”

“Had ik vroeger maar les buiten gehad in plaats van in een muf lokaal.” Actrice en comédienne Veerle Malschaert maakte zich donderdag die bedenking nadat ze een uurtje buitenles had gegeven aan de zesdejaars van de Sint-Pieterschool in Mechelen. Ze was daar om de strijd van MOS voor betere luchtkwaliteit in de klas te ondersteunen. 

  1. Celstraf van 1 jaar met uitstel voor 18-jarige fietsendief
    Mechelen

    Celstraf van 1 jaar met uitstel voor 18-jarige fietsen­dief

    De rechter in Mechelen heeft een 18-jarige uit Marokko veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar met uitstel. Ook de geldboete van 800 euro werd voor de komende drie jaar uitgesteld. Hij werd samen met een kompaan schuldig bevonden aan de diefstalpogingen van enkele fietsen in het centrum van Mechelen. De kompaan liet destijds verstek gaan en kreeg vandaag een celstraf van 10 maanden met uitstel opgelegd. De 18-jarige heeft de diefstalpogingen nooit betwist. “Maar het was nooit mijn bedoeling om iets te pikken”, verklaarde hij aan de rechter.