De actievoerders spoten venussymbolen op de Grote Markt.
Volledig scherm
De actievoerders spoten venussymbolen op de Grote Markt. © Vooruit

Actievoerders kleuren Grote Markt met venussymbolen: “Abortuszorg niet aanbieden, is geweld plegen op vrouwen”

MechelenVrijwilligers van Vooruit, FOS en ZIJkant hebben zaterdag actie gevoerd naar aanleiding van de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld op Vrouwen.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Politie grijpt in nadat gemoederen tijdens discussie over geparkeerde auto hoog oplopen
  Mechelen

  Politie grijpt in nadat gemoederen tijdens discussie over geparkeer­de auto hoog oplopen

  In de buurt van het Papenhof Park in de Mechelse wijk Nekkerspoel is er zondagnamiddag een ruzie ontstaan tussen twee families. Naar eigen zeggen omwille van een foutief geparkeerde wagen. De politiezone Rivierenland werd erbij gehaald. Onder meer omdat het er heftig aan toe ging. Ter plaatse had de politie de situatie snel onder controle. “Het probleem was op dat moment al opgelost”, vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Rivierenland. “Er vielen ook geen gewonden. ”
 2. IN BEELD. Op verkenning in Mechels ‘spookhotel’: “Ooit megalomaan project, nu maken we er openluchtmuseum van”
  PREMIUM
  Mechelen

  IN BEELD. Op verkenning in Mechels ‘spookhotel’: “Ooit megalomaan project, nu maken we er openlucht­mu­se­um van”

  Na meer dan vijftig jaar krijgt het ‘spookhotel’ in het Mechelse Vrijbroekpark een nieuwe bestemming. Het restant van wat ooit een megahotel had moeten worden, zal tegen eind volgend jaar voor het eerst worden ontsloten voor het publiek met een nieuw wandelpad. Wij konden nu al op ontdekking door de kleurrijke ruïne, en deden dat onder de deskundige vleugels van parkmedewerkers Barbara Pardon en Marc Goossens. “Nu even opletten dat je je nek niet breekt.”