Gabriella De Francesco, schepen van Armoedebestrijding, en schepen van Ondernemen en Werk Greet Geypen (midden boven) gaan met drie partners samenwerkingen aan om jongvolwassenen aan een job te helpen
Volledig scherm
Gabriella De Francesco, schepen van Armoedebestrijding, en schepen van Ondernemen en Werk Greet Geypen (midden boven) gaan met drie partners samenwerkingen aan om jongvolwassenen aan een job te helpen © Stad Mechelen

Actieplan om meer jonge werkzoekende Mechelaars aan job te helpen: “Samenwerken met lokale expertisecentra om tewerkstelling te creëren”

MechelenStad Mechelen heeft een relanceplan klaar om de groep van jongvolwassenen te ondersteunen in hun zoektocht naar een passende opleiding en werk. Hoewel Mechelen bij de betere steden zit op het gebied van werkloosheid, ziet het stadsbestuur vooral onder kwetsbare Mechelaars tussen de 18 en 25 jaar, het aantal werkzoekenden toenemen.

 1. Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”

  Derdenationaler Nijlen boekte vorig weekend een zuinige zege in de derby tegen Berlaar-Heikant, 1-0 werd het. Een weinig spectaculaire score, maar toch waren er meer dan voldoende redenen voor de Nijlenaars om uitbundig te vieren. Niet alleen won Nijlen zijn eerste derby sinds lang, het hield ook voor de eerste keer dit seizoen de nul én het boekte een 6 op 6. Meteen goed voor een sprongetje in het klassement, zo de top vijf in.
 1. Nieuwe uitbaters en nieuwe naam voor horecamonument Place 2B: “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Nieuwe uitbaters en nieuwe naam voor horecamonu­ment Place 2B: “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”

  De bekende horecazaak Place 2B in het centrum van Heist-op-den-Berg heeft na meer dan een jaar leegstand nieuwe uitbaters gevonden. Het koppel Kim Belmans en Steven Schaerlaecken uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver steekt de komende weken de zaak in een nieuw jasje en komt ook met een nieuwe naam: Reverso. “We gaan ons voornamelijk focussen op een lekkere keuken. Op een danscafé zit de jeugd niet meer te wachten.”
 2. Oud-stadsbeiaardier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Oud-stadsbei­aar­dier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”

  “Ik duizel van wat hij bereikt heeft in zijn leven.” Vlaams minister-president Jan Jambon toonde zich zaterdag tijdens een laudatio voor Jo Haazen (76) erg onder de indruk van de verdienste van de bekende klokkenspeler. Hij sprak de lofrede uit bij de toekenning van de Marnixring Erepenning voor de voormalige stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen, die nog altijd hoogleraar is aan de Faculteit voor Kunsten van de Staatsuniversiteit in Sint-Petersburg.