590 nieuwe bomen aan de Nieuwe Vesten
Volledig scherm
590 nieuwe bomen aan de Nieuwe Vesten © Stad Mechelen

Aanplanting van 590 bomen aan Nieuwe Vesten

Mechelen590 bomen nieuwe bomen worden de komende dagen gepland op de ontharde delen aan de Nieuwe Vesten. Verder zijn er in totaal 100.000 planten geleverd voor in de verschillende onthardingszones en plantenbakken.

 1. Mechelen zet extra agenten en slachtofferhulp in voor aanpak drugsgeweld
  Belga

  Mechelen zet extra agenten en slachtof­fer­hulp in voor aanpak drugsge­weld

  Nu ook Mechelen steeds vaker wordt getroffen door aanslagen van het drugsmilieu, wordt er gewerkt aan extra blauw op straat en meer slachtofferhulp. Burgemeester Alexander Vandersmissen zat woensdagvoormiddag samen met de bevoegde ministers. “Honderd procent veiligheid kunnen we niet garanderen, maar wel honderd procent inzet om aan de problematiek te werken”, zei Thomas Sterckx, kabinetschef van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.
  Mechelen
 1. Op bezoek in het vroegere clublokaal van Frank Deboosere in Scheppers: “Hier is geen leerling meer geweest, maar we maken de sterrenwacht weer toegankelijk”
  Play
  PREMIUM

  Op bezoek in het vroegere clublokaal van Frank Deboosere in Scheppers: “Hier is geen leerling meer geweest, maar we maken de sterren­wacht weer toeganke­lijk”

  Afscheidnemend weerman Frank Deboosere raakte als jongeling in het Scheppersinstituut gepassioneerd door astronomie onder meer dankzij de sterrenwacht op het dak van zijn school. De koepel is er nog altijd, maar van de huidige leerlingen heeft nog geen een er ooit een voet binnengezet wegens te gevaarlijk. De school wil het unicum uit recuperatiemateriaal weer toegankelijk maken. Wij mochten een kijkje gaan nemen.
  Mechelen