Zaterdagavond werd vastgesteld dat steengruis van de brandwerende bekleding – stukjes van een paar centimeter - naar beneden was gekomen in de tunnelkoker richting Brussel, ter hoogte van een uitzettingsvoeg.
Volledig scherm
Zaterdagavond werd vastgesteld dat steengruis van de brandwerende bekleding – stukjes van een paar centimeter - naar beneden was gekomen in de tunnelkoker richting Brussel, ter hoogte van een uitzettingsvoeg. © Tim Van der Zeypen

Aannemer start vanavond met inspectie bekleding Margaretatunnel: een koker dicht

MechelenDe aannemer die de initiële werken heeft uitgevoerd, zal komende nacht en de nachten die volgen onderzoeken wat de oorzaak is van het loskomen van de brandwerende bekleding in de Margaretatunnel.

 1. Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lierse-Kempenzonen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”
  bekervoetbal Antwerpen

  Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lier­se-Kempenzo­nen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”

  Racing Mechelen is er niet in geslaagd te stunten op het veld van Lierse-Kempenzonen. De troepen van trainer Greg Vanderidt hielden voor rust gelijke tred en slaagden er na rust zelfs in om even paniek te zaaien door terug te slaan tot 2-1, maar enkele minuten later volgde een kantelpunt. De bal ging niet op de stip ging voor Racing na een haakfout op Carrez en aan de overkant wel voor vermeend handspel. Bij die 3-1-tussenstand was de partij gespeeld en daarna diepte de thuisploeg in het slot de score nog uit tot een overdreven 5-1.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.