CG Power Systems Belgium werd in februari vorig jaar failliet verklaard.
Volledig scherm
PREMIUM
CG Power Systems Belgium werd in februari vorig jaar failliet verklaard. © David Legreve

73% van werknemers die begeleiding kregen na ontslag bij CG Power Systems zijn weer aan het werk: “Faillissement kan ook kans zijn”

MechelenVan de 244 medewerkers van het failliete CG Power Systems in Mechelen die kozen voor outplacement, heeft 73 procent een nieuwe baan. VDAB en de outplacementbegeleiders zijn heel erg tevreden met dat resultaat, zeker in een coronajaar. “Er zitten keischone verhalen tussen.”

 1. Auto’s botsen tegen elkaar op kruispunt: Eén lichtgewonde (23)

  Auto’s botsen tegen elkaar op kruispunt: Eén lichtgewon­de (23)

  Op het kruispunt van de Keizerstraat met het Hoogstratenplein in Mechelen zijn woensdagavond twee auto’s tegen elkaar gebotst. Een van de inzittenden, een 23-jarige passagier, liep daarbij een bloedneus op. De auto’s raakten zwaar beschadigd en moesten worden getakeld. Na het ongeval werd het kruispunt deels afgesloten voor het verkeer. “Vooral het verkeer op de ring naar het centrum kon er niet door”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen en om het verkeer te regelen. De omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht. Het ongeval veroorzaakte lichte verkeershinder.
 2. Terrassen rond Mechelse markt lopen vol: “Naar de markt gaan en een terrasje doen is een traditie”
  Mechelen/Willebroek

  Terrassen rond Mechelse markt lopen vol: “Naar de markt gaan en een terrasje doen is een traditie”

  Regendruppels hielden de bezoekers van de Mechelse zaterdagmarkt niet tegen om een terrasje te doen op de Grote Markt. De terrassen van zaken als Jjem’s, Café Belge en Sava zaten goed vol. “We konden nog net een tafeltje vinden. Deze drukte hadden we wel verwacht. De mensen hebben lang genoeg moeten wachten”, vertellen zussen Sonja en Brigitte Goossens uit Willebroek. Ze klonken op het terras van Café Belge met twee biertjes op de heropening van de horeca. “Naar de markt in Mechelen gaan en daarna een terrasje doen is voor ons een traditie. Het is jammer dat we lang hebben moeten wachten. Binnenkort komen we terug en nemen we de mannen mee.” Niet alleen de Grote Markt was in trek ook op de Vismarkt was het zoeken naar een plaatsje.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas