Stad Mechelen en VDAB organiseerden donderdag een jobdag in het nooddorp voor vluchtelingen. 120 Oekraïners kwamen kennismaken met zeven deelnemende bedrijven, 70 van hen mogen op opvolggesprek komen.
Volledig scherm
Stad Mechelen en VDAB organiseerden donderdag een jobdag in het nooddorp voor vluchtelingen. 120 Oekraïners kwamen kennismaken met zeven deelnemende bedrijven, 70 van hen mogen op opvolggesprek komen. © Rode Kruis-Vlaanderen

70 vluchtelingen hebben uitzicht op baan na jobdag VDAB

MechelenStad Mechelen en VDAB organiseerden donderdag een jobdag in het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen. 120 bewoners kwamen kennismaken met zeven deelnemende bedrijven, 70 van hen mogen op opvolggesprek komen.

 1. KFC Putte klopt Sint-Amands in vooruitgeschoven wedstrijd (3-0) en staat alleen op kop: “We profileren ons niet als titelfavoriet”
  voetbal 3pb

  KFC Putte klopt Sint-Amands in vooruitge­scho­ven wedstrijd (3-0) en staat alleen op kop: “We profileren ons niet als titelfavo­riet”

  Met de top acht op een kluitje belooft de titelstrijd in derde provinciale B razend spannend te worden, maar sinds zaterdag heeft de reeks met FC Putte wel een afgetekende leider. Sammy Abdellah en zijn maats speelden als enigen van de kopploegen een vooruitgeschoven wedstrijd en wonnen die met 3-0 van Sint-Amands. Zo tellen ze alvast drie punten meer dan eerste achtervolgers Schelle en Hallaar én zetten ze hun ongeslagen reeks nu al elf wedstrijden verder.
 2. Sabri Hmouda (RC Mechelen) over bepalende penaltymisser tegen Turnhout, trip naar Lebbeke en België-Marokko: “Eindsprint inzetten voor winterstop”
  voetbal 2NB

  Sabri Hmouda (RC Mechelen) over bepalende penaltymis­ser tegen Turnhout, trip naar Lebbeke en Bel­gië-Marokko: “Eindsprint inzetten voor winterstop”

  Sabri Hmouda liet na om zichzelf tot matchwinnaar te kronen tegen Turnhout. In de toegevoegde tijd trapte hij zijn strafschop ongelukkig over en zo moest Racing Mechelen na een nochtans sterke prestatie genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. De Mechelaars vergaten niet voor het eerst dit seizoen om zichzelf te belonen en dat willen ze maar al te graag goed maken in de laatste weken voor de winterstop, te beginnen op bezoek bij Lebbeke zaterdagavond.