Gemeenteraadslid Karel Geys bij een gracht in de Winkelstraat: “Mechelen gaat de Europese doelstelling niet halen”, zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenteraadslid Karel Geys bij een gracht in de Winkelstraat: “Mechelen gaat de Europese doelstelling niet halen”, zegt hij. © David Legreve

4 huishoudens op 10 op Hombeeks plateau lozen nog in beek: 74 rioleringsprojecten nodig

MechelenMechelen draagt zijn volledige rioleringsinfrastructuur volgend jaar over aan Pidpa. Het integraal waterbedrijf zal het beheer op zich nemen en ook investeren in nieuwe buizen. Dat is zeker op het Hombeeks plateau nodig. Minder dan zestig procent van de huishoudens is er aangesloten op riolering. Liefst 74 projecten zijn nodig om dat te verhelpen.

 1. Man gearresteerd na aantreffen van fles lachgas
  Mechelen

  Man gearres­teerd na aantreffen van fles lachgas

  De politie van Mechelen-Willebroek heeft een man opgepakt nadat er in zijn wagen een fles lachgas van 2,7 liter lag. De man liep tegen de lamp tijdens een politiecontrole. “Hij had van de onderzoeksrechter enkele voorwaarden opgelegd gekregen, waaronder het verbod op het gebruik van drugs”, verduidelijkt de politiezone. “Hij mocht de nacht doorbrengen in een politiecel en werd ter beschikking gesteld van het parket.” De fles lachgas werd tot slot in beslag genomen. Ook een tweede persoon werd opgesloten in een politiecel. Hij zou het te bont hebben gemaakt op straat nadat hij niet opgezet bleek te zijn met de controles. Tot slot werden er tijdens de controles nog 6 gram cannabis in beslag genomen.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"