De leerlingen van De Luchtballon tonen hun WK-wielershirts
Volledig scherm
De leerlingen van De Luchtballon tonen hun WK-wielershirts © David Legreve

26 scholen nemen deel aan WK-editie Strapdag

Mechelen26 Mechelse scholen hebben vrijdag deelgenomen aan de vijftiende Strapdag. Deze stond in het teken van het WK Wielrennen en dat was er in basisschool De Luchtballon goed aan te zien.

 1. Gedetineerden zijn trots op eigen muurkunstwerk: “Je kan er zowel brug te ver als brug naar de vrijheid in zien”
  Mechelen

  Gedetineer­den zijn trots op eigen muurkunst­werk: “Je kan er zowel brug te ver als brug naar de vrijheid in zien”

  Vier gedetineerden hebben de grijze bezoekzaal van de gevangenis in Mechelen letterlijk en figuurlijk kleur gegeven. Onder begeleiding van kunstenaar Jonas Tuch realiseerden ze op een week tijd een groot muurkunstwerk dat bulkt van de symboliek. “Je kan er zowel de brug te ver in zien, maar ook een brug naar de vrijheid”, vertellen de makers. “Spijtig dat het af is.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”

  Derdenationaler Nijlen boekte vorig weekend een zuinige zege in de derby tegen Berlaar-Heikant, 1-0 werd het. Een weinig spectaculaire score, maar toch waren er meer dan voldoende redenen voor de Nijlenaars om uitbundig te vieren. Niet alleen won Nijlen zijn eerste derby sinds lang, het hield ook voor de eerste keer dit seizoen de nul én het boekte een 6 op 6. Meteen goed voor een sprongetje in het klassement, zo de top vijf in.
 2. Politie onderzoekt inbraak en inbraakpoging
  Mechelen

  Politie onderzoekt inbraak en inbraakpo­ging

  Dieven hebben in de Wupstraat in Muizen bij Mechelen ingebroken in een woning. De daders geraakten binnen langs de achterkant. Daar werd een deur geforceerd. Volgens de lokale politiezone Mechelen-Willebroek werd de woning betreden en doorzocht. Over de buit is nog niets bekend. De politie is nu een onderzoek opgestart. Ook naar een inbraakpoging langs de Tervuursesteenweg. Daar geraakten de daders niet binnen, maar werd wel een raam van het appartement op het gelijkvloers beschadigd.