Een beeld van een volle Mechelse raadzaal. Vooraan zitten vijf van de 23 beklaagden te wachten op het vonnis. Fernand Wijss (1), Marcel De Saffel (2), Adolf Lampaert (3), Jan Pellemans (4) en Victor Baele (5).
Volledig scherm
Een beeld van een volle Mechelse raadzaal. Vooraan zitten vijf van de 23 beklaagden te wachten op het vonnis. Fernand Wijss (1), Marcel De Saffel (2), Adolf Lampaert (3), Jan Pellemans (4) en Victor Baele (5). © Regionale Beeldbank Mechelen

23 beulen van Breendonk terug in stadhuis

MECHELENDe Kring voor Oudheidkunde vertoont vandaag zaterdag verscheidene authentieke journaalfilms over het Proces van Breendonk. De voorstelling gebeurt in de raadzaal van het Mechelse stadhuis, waar twaalf beulen van het kamp in 1946 veroordeeld zijn tot het vuurpeloton. "Aangezien er toen nog niet veel televisies waren, waren bioscoopjournaals een belangrijk medium om nieuws te brengen", vertelt Herwig De Lannoy, de voorzitter van de Kring.

 1. “Cocaïnedieven, kom tevoorschijn”: nieuwe aanslagen zijn waarschuwing van ontvoerders ‘De Schedel’
  PREMIUM

  “Cocaïne­die­ven, kom tevoor­schijn”: nieuwe aanslagen zijn waarschu­wing van ontvoer­ders ‘De Schedel’

  De aanslagen van afgelopen weekend op het wokrestaurant Wok & Chicken Style aan de Jules Moretuslei in Wilrijk en op een woning in de Zwartzustersberg in Mechelen zijn volgens een betrouwbare bron niets minder dan een signaal van de ontvoerders van Mo Azzaoui, bijgenaamd “Schedel”. Op beide adressen wonen familieleden van King en Smiley, die volgens Azzaoui verantwoordelijk zijn voor de diefstal van 1 ton cocaïne, waar de ontvoerders hem eerder van verdachten.
  Mechelen
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.