Volledig scherm
© Foto David Legreve

222 leerlingen verheffen stem voor vrede

 1. Zoo en Planckendael blijven open, maar concertreeks Zoo La La is afgeslankt tot één avond
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zoo en Plancken­dael blijven open, maar concert­reeks Zoo La La is afgeslankt tot één avond

  Wéér een koude douche voor de Antwerpse Zoo: de dierentuin kan openblijven, maar de bezoekers mogen nog enkel buiten rondlopen. De concertreeks ZOO La La wordt afgeslankt van vier avonden naar één. In plaats van 1.000 toeschouwers zijn er op zaterdag 24 oktober slechts 200 toegelaten in de Elisabethzaal. “De fairste oplossing is dat de eerste 200 mensen die een ticket kochten, kunnen komen”, beklemtoont woordvoerster Ilse Segers. Vrijdag zijn die mensen al verwittigd.
 2. Maneblussers lopen storm voor boek over hun legende: “We zijn niet vies van een beetje zelfspot”
  PREMIUM
  Mechelen

  Maneblus­sers lopen storm voor boek over hun legende: “We zijn niet vies van een beetje zelfspot”

  De Mechelaars danken hun spotnaam aan een legende, maar hoe luidde die ook weer precies? Dat en veel meer ontdekken lezers in ‘De Maneblussers’, een nieuw en rijkelijk geïllustreerd boek dat vanaf 14 november in de boekhandel ligt. De makers kregen deze week de eerste exemplaren. “We zijn weggeblazen”, lachen de vijf. Ze blijven voorlopig de enige die het boek hebben gezien en toch werden op een week tijd al meer dan 200 exemplaren verkocht.
 3. Voertuig vlucht weg van politie en crasht met snelheid van 220 kilometer per uur: “Bijna 10 kilogram hasj en 20.000 euro cash geld in beslag genomen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Voertuig vlucht weg van politie en crasht met snelheid van 220 kilometer per uur: “Bijna 10 kilogram hasj en 20.000 euro cash geld in beslag genomen”

  De politie van Mechelen-Willebroek heeft de afgelopen nacht een felle achtervolging moeten inzetten. Nadat het een voertuig opmerkte op de E19, die de nachtklok niet respecteerde, vluchtte de chauffeur aan ongeziene snelheden weg. In Kontich crashte de wagen en zette de bestuurder zijn vlucht te voet veder. In de wagen werd er bijna 10 kilogram hasj én ruim 20.000 euro aangetroffen