Schepen Gabriella De Francesco, burgemeester Bart Somers en drie vrijwilligers van Welcome in Mechelen voor het toekomstige opvangcentrum.
Volledig scherm
Schepen Gabriella De Francesco, burgemeester Bart Somers en drie vrijwilligers van Welcome in Mechelen voor het toekomstige opvangcentrum. © Marc Aerts

180 vluchtelingen nemen vanaf 1 maart intrek in oud-ziekenhuis: “Het is onze plicht hen op te vangen”

“Het is onze plicht om vluchtelingen op te vangen. Wij kunnen niet wegkijken, zoals heel veel steden wél doen.” Onder meer Mechels burgemeester Bart Somers heeft deze middag meer toelichting gegeven bij de tijdelijke inrichting van een opvangcentrum in het vroegere ziekenhuis aan de Zwartzustersvest. Vanaf 1 maart worden 180 asielzoekers er een jaar opgevangen.

9 reacties

 • Robert Van Garderen

  2 jaar geleden
  Vreemd dat als een paar honderd Mechelaars helpen heel Mechelen begaan schijnt te zijn. Vele duizenden hebben niets gedaan omdat ze dat niet willen. Mss daar ook eens rekening mee houden maar dat zal wel een brug te ver zijn zeker. En hoezo ‘plicht’?!? Politiek correcte ‘plicht’ bedoeld Bart dan. Er zijn genoeg dakloze Belgen en ouderen van dagen die een betere of gewoon een opvangplek nodig hebben.
 • fer brion

  2 jaar geleden
  Krijgen onze oudjes die een rusthuis niet kunnen betalen daar ook gratis onderdak en verzorging?
 • Marleen Sauvillers

  2 jaar geleden
  Dat kan toch niet meer .De deuren staan weer wagenwijd open. Zoiets krijg je nooit meer opgelost.
 • Glenn Bodere

  2 jaar geleden
  Als wij naar hun land vluchten, worden wij dan ook zo behandeld?
 • Bernard Vandenberghe

  2 jaar geleden
  Wij zijn helemaal niets verplicht. Voor de politici is het allemaal eenvoudig: het gaat immers om andermans centen.
 1. Faculteit voor Godsdienstwetenschappen raakt in tijdnood: “Koortsachtig zoeken naar oplossing voor waardevolle bibliotheek”
  PREMIUM
  Wilrijk

  Faculteit voor Godsdienst­we­ten­schap­pen raakt in tijdnood: “Koortsach­tig zoeken naar oplossing voor waardevol­le biblio­theek”

  De klok tikt voor de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen (FVG) in Wilrijk. De pluralistische instelling moet tegen eind augustus weg uit het kasteel Ieperman waar ze al 35 jaar zit. Noch het GO!, eigenaar van het kasteel, noch de FVG zélf heeft al een alternatief gevonden. En dat is vooral voor de unieke bibliotheek van 20.000 boeken een groot probleem.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas