Action Images via Reuters
Volledig scherm
© Action Images via Reuters

“Bij momenten heroïsch” en “epische wedstrijd”: historische overwinning Goffin is buitenlandse pers niet ontgaan

MastersDavid Goffin boekte gisteravond op de Masters de mooiste overwinning uit zijn carrière. De 26-jarige Luikenaar versloeg 's werelds nummer één Rafael Nadal in drie sets: 7-6, 6-7 en 6-4. Een bijzonder knappe prestatie, die ook de buitenlandse pers niet is ontgaan.

7 reacties

 • Patrick Dubois

  3 jaar geleden
  @ hugo van de velde,misschien dat David Goffin in normale doen het al afgemaakt in de 2de set.
 • françois troch

  3 jaar geleden
  er was weinig te zien van die blessure hij liep vlot van minks naar rechts
 • Jan Van Rompaey

  3 jaar geleden
  Van Aert won ook door de pech van Mathieu. Maar winnen is winnen.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Nadal miste waarschijnlijk vooral wat match ritme na zijn gedwongen onderbreking. Maar verzekerde voor de aanvang wel dat zijn knie terug in orde was. Ook in het verleden had een top fitte Nadal het al lastig met Goffin. Waarschijnlijk ligt het tennis van Goffin hem minder en vindt hij niet hetzelfde verweer als Federer tegen een dergelijke speler.
 • Roger Deprez

  3 jaar geleden
  Men is niet verplicht om te spelen als men gekwetst is en als men toch speelt dan is dat zijn beslissing en is de uitslag wat ze is, verder commentaar overbodig.
 1. Héél even romantiek, dan weer topfinale

  Héél even romantiek, dan weer topfinale

  Onze nieuwe nationale tennisheld is - even - terug in het land. Gisteren vertrokken David Goffin (26) en zijn vriendin Stéphanie uit Londen - "met een hoofd vol herinneringen", zo schreef zij bij deze foto op Instagram. Veel tijd voor romantiek is er niet: gisteravond sliep Goffin bij zijn coach in Charleroi, vandaag trekt hij al naar Lille om zich voor te bereiden op de Davis Cupfinale. Niet alleen zijn vriendin keek zondag met open mond naar de historische Masters-finale van haar "kampioen": liefst 310.000 Vlamingen volgden de match op BBC2. Het tweede kanaal van de Britse openbare omroep was daarmee de derde best bekeken zender in Vlaanderen. Op de 'eigen' zenders was de match, tot groot ongenoegen van veel fans, niet te zien. Enkel op Telenet Play Sports kon je kijken met Nederlandstalig commentaar.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal

 2. Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool
  Play

  Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool