Sebastien Smets
Volledig scherm
© Sebastien Smets

Zo VeloVeilig is Malle: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

 1. Boeren halen spandoeken boven op bruggen boven E34 en E19: “Met dit stikstofakkoord staat deur open voor minderwaardig voedsel”
  Kempen

  Boeren halen spandoeken boven op bruggen boven E34 en E19: “Met dit stikstofak­koord staat deur open voor minderwaar­dig voedsel”

  Honderden boeren hebben woensdagavond op verschillende bruggen van de E19 en de E34 in de provincie Antwerpen actie gevoerd. Enerzijds om hun collega’s in Nederland te steunen, maar anderzijds om ook de problematiek rond het stikstofdossier in België aan te kaarten. “Burgers wakker maken dat het stikstofakkoord niet leefbaar is voor ons”, klinkt het.
 2. Boeren én gemeentebestuur geven krachtig signaal aan Vlaamse regering: “Landbouw moet in Zoersel kunnen blijven bestaan”
  PREMIUM
  Zoersel

  Boeren én gemeentebe­stuur geven krachtig signaal aan Vlaamse regering: “Landbouw moet in Zoersel kunnen blijven bestaan”

  In het landelijke Zoersel beroert het Vlaams stikstofakkoord de gemoederen. Het gemeentebestuur heeft in samenspraak met de boeren een advies geschreven aan de Vlaamse regering. Dat werd maandagmiddag op het gemeentehuis door de burgemeester, schepenen en landbouwers ondertekend. Zij pleiten onder meer voor voldoende steun in innovatieve technieken om de uitstoot van stikstof in te kunnen perken.