'Wijk-Werkers' vervangen PWA'ers

NOORDRANDVerschillende gemeenten in de noordrand gaan samenwerken om het oude systeem van PWA te vervangen. Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) is sinds 1 januari vervangen door Wijk-Werken en in de noordrand wordt dat verder uitgewerkt door Selab.

 1. 154 Vlamingen dachten even 250.000 euro gewonnen te hebben met Keno, tot bleek dat het niet de echte trekking was: ‘gedupeerde’ overweegt gerechtelijke stappen
  Brasschaat

  154 Vlamingen dachten even 250.000 euro gewonnen te hebben met Keno, tot bleek dat het niet de echte trekking was: ‘gedupeerde’ overweegt gerechte­lij­ke stappen

  154 Vlamingen dachten maandag even dat ze honderdduizenden euro’s mochten bijschrijven op hun bankrekening dankzij de juiste cijfers bij de Keno-trekking. De cijfers die online verschenen, waren echter van een test en dus niet het werkelijke resultaat van de trekking. “We beseffen dat dit een zware ontgoocheling is, maar de enige correcte cijfers zijn deze die door de deurwaarder zijn vastgesteld”, reageert de Nationale Loterij.
 2. Illegaal slaapfeestje houdt 203 leerlingen verplicht thuis van school
  PREMIUM
  Schilde/Malle

  Illegaal slaapfeest­je houdt 203 leerlingen verplicht thuis van school

  Het Sint-Jan Berchmanscollege in Malle laat deze week alle 203 leerlingen van het vierde middelbaar thuis. Aan het einde van vorige week zaten 58 scholieren van de middelbare school in (preventieve) quarantaine, met een sterke concentratie in het vierde middelbaar. De grote boosdoener is een slaapfeestje onder ongeveer 15 jongeren en verdere contacten op sportclubs. Ook 15- en 16-jarigen uit Schilde raakten besmet. “Snakken naar sociaal contact is menselijk, maar toch wil ik vragen dat iedereen de maatregelen correct blijft naleven”, aldus Schildense burgemeester Dirk Bauwens (N-VA).