Na 15 jaar neemt Walter Vermeylen (Progressief Malle) afscheid van de gemeenteraad
Volledig scherm
Na 15 jaar neemt Walter Vermeylen (Progressief Malle) afscheid van de gemeenteraad © emz

Walter Vermeylen (62) neemt na 15 jaar afscheid van gemeenteraad: “Tijd voor jong bloed”

MalleNa het afscheid van Thierry van der straten Waillet is de gemeenteraad van Malle alweer een boegbeeld armer. Socialist Walter Vermeylen (62) woonde donderdagavond zijn laatste zitting bij als raadslid. “Ik heb het altijd graag gedaan. Maar als je voelt dat het op is, moet je durven stoppen.”

 1. Vlaams Belang haalt uit naar burgemeester Liesbeth Verstreken: “Waarom pas na 2,5 jaar zoeken naar stabiele coalitie?”
  PREMIUM
  Zoersel

  Vlaams Belang haalt uit naar burgemees­ter Liesbeth Verstreken: “Waarom pas na 2,5 jaar zoeken naar stabiele coalitie?”

  Vlaams Belang Zoersel reageert verbaast op de uitlatingen van burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) nadat gemeenteraadslid Marcel De Vos in navolging van schepen Cindy Van Paesschen de N-VA de rug heeft toegekeerd. Ze wil deze zomer op zoek gaan naar een stabiele meerderheid. “Waarom is er 2,5 jaar gewacht om een stabiel bestuur te zoeken?” Liesbeth Verstreken beseft dat het 5 voor 12 is. “We moeten een oplossing vinden, want het zal er op deze manier alleen maar moeilijker op worden.”
 1. Ouderdomsdeken neemt na 40 jaar afscheid van gemeenteraad: “Op onze foute fuif kwam je tien jaar geleden met je kleren achterstevoren aan binnen”
  Malle

  Ouderdoms­de­ken neemt na 40 jaar afscheid van gemeente­raad: “Op onze foute fuif kwam je tien jaar geleden met je kleren achterste­vo­ren aan binnen”

  Thierry van der Straten Waillet (79) zet na veertig jaar een punt achter zijn carrière als gemeenteraadslid voor CD&V Malle. Dat heeft hij op de zitting van donderdagavond meegedeeld. Daarop staken burgemeester Harry Hendrickx (DBM) en CD&V de loftrompet af over het ‘geëngageerde ouderdomsdeken’ van de gemeenteraad. Vanaf januari neemt CD&V-jongerenvoorzitter Yannis Leirs (22) de fakkel over.