Na 15 jaar neemt Walter Vermeylen (Progressief Malle) afscheid van de gemeenteraad
Volledig scherm
Na 15 jaar neemt Walter Vermeylen (Progressief Malle) afscheid van de gemeenteraad © emz

Walter Vermeylen (62) neemt na 15 jaar afscheid van gemeenteraad: “Tijd voor jong bloed”

MalleNa het afscheid van Thierry van der straten Waillet is de gemeenteraad van Malle alweer een boegbeeld armer. Socialist Walter Vermeylen (62) woonde donderdagavond zijn laatste zitting bij als raadslid. “Ik heb het altijd graag gedaan. Maar als je voelt dat het op is, moet je durven stoppen.”

 1. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Paintballen op forteiland: “Terwijl de kogels boven mijn hoofd uiteenspatten, giert de adrenaline door het lijf”
  PREMIUM
  Stabroek

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Paintbal­len op forteiland: “Terwijl de kogels boven mijn hoofd uiteenspat­ten, giert de adrenaline door het lijf”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: avontuurlijk paintballen op het fort van Stabroek.
 2. De Spiekpietjes duiken op in gloednieuw lessenpakket dankzij samenwerking tussen Thaïs Vanderheyden en kinderjuf Stefanie Lindner
  PREMIUM
  Sint-Job-in-'t-Goor/Brasschaat

  De Spiek­pietjes duiken op in gloednieuw lessenpak­ket dankzij samenwer­king tussen Thaïs Vanderhey­den en kinderjuf Stefanie Lindner

  Thaïs Vanderheyden, schrijfster en illustratrice van kinderboeken zoals de Spiekpietjes en Bas & Klara, en kleuterjuf Stefanie Lindner slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Samen hebben ze op basis van het eerste boek van de Spiekpietjes een lessenpakket gemaakt gericht op de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Stefanie bedenkt de lessen/opdrachten, Thaïs tekent ze uit. “We willen vooral jonge leerkrachten een idee aanreiken om eens af te wijken van het traditionele lesgeven”, vertellen Stefanie en Thaïs. Het lessenpakket wordt uitgegeven door De Limonadefabriek.
 3. Ouderdomsdeken neemt na 40 jaar afscheid van gemeenteraad: “Op onze foute fuif kwam je tien jaar geleden met je kleren achterstevoren aan binnen”
  Malle

  Ouderdoms­de­ken neemt na 40 jaar afscheid van gemeente­raad: “Op onze foute fuif kwam je tien jaar geleden met je kleren achterste­vo­ren aan binnen”

  Thierry van der Straten Waillet (79) zet na veertig jaar een punt achter zijn carrière als gemeenteraadslid voor CD&V Malle. Dat heeft hij op de zitting van donderdagavond meegedeeld. Daarop staken burgemeester Harry Hendrickx (DBM) en CD&V de loftrompet af over het ‘geëngageerde ouderdomsdeken’ van de gemeenteraad. Vanaf januari neemt CD&V-jongerenvoorzitter Yannis Leirs (22) de fakkel over.