De gemeente breidt de tonnagebeperking uit met de volledige wijk rond het vaccinatiecentrum in Oostmalle
Volledig scherm
De gemeente breidt de tonnagebeperking uit met de volledige wijk rond het vaccinatiecentrum in Oostmalle © emz

Vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton niet meer welkom in wijk rond vaccinatiecentrum

MalleVrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton is voortaan niet meer welkom in heel de wijk rond het vaccinatiecentrum in Oostmalle. Dat heeft de gemeenteraad van Malle vorige week beslist. “Vrachtwagens horen niet thuis in onze woonstraten”, aldus mobiliteitsschepen Sanne Van Looy (N-VA).

 1. Kalmthoutse Heide wordt (nog) geen Nationaal Park als het van gemeenten afhangt: “Landbouw dreigt grote verliezer te worden”
  PREMIUM
  Kalmthout/Essen/Kapellen/Brasschaat/Wuustwezel/Brecht/Stabroek

  Kalmthout­se Heide wordt (nog) geen Nationaal Park als het van gemeenten afhangt: “Landbouw dreigt grote verliezer te worden”

  Het Grenspark Kalmthoutse Heide is kandidaat om een Nationaal Park te worden, maar de animo in de rechtstreeks betrokken gemeenten is niet meteen groot te noemen. Integendeel zelfs. Op Brasschaat na wil geen enkel gemeentebestuur het engagement (nu) aangaan. “Vooral voor de landbouw biedt het idee nog heel wat onzekerheden.” Grenspark Kalmthoutse Heide roept nog voor 16 september een bijzondere commissie samen en heeft aan Minister Demir ook al om een eventueel uitstel gevraagd.
 2. DE GROTE SCHOLENRONDVRAAG. Sint-Jan Berchmanscollege: “Er is niet enkel een achterstand op vlak van leerstof, maar ook op vlak van schoolse attitudes”
  PREMIUM
  Malle

  DE GROTE SCHOLEN­ROND­VRAAG. Sint-Jan Berchmans­col­le­ge: “Er is niet enkel een achter­stand op vlak van leerstof, maar ook op vlak van schoolse attitudes”

  Na anderhalf jaar corona hopen zowel leerlingen als leerkrachten op een zo normaal mogelijk schooljaar. In de aanloop naar 1 september bevroegen wij in heel Vlaanderen vijftig lagere en vijftig middelbare scholen, netjes verdeeld over alle netten. We blikken vooruit met directeur Eric Van Huffelen van de secundaire school van het Sint-Jan Berchmanscollege in Westmalle. “Les mogen volgen en geven zonder mondmasker is belangrijk voor een goede interactie in de klas. Het zal zeker ook de kennismaking bij start van het schooljaar vergemakkelijken en versnellen.”