Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Voortaan ook vaccineren op zondag, wij gingen kijken in Malle: “We willen zelfs nog opschalen tot 2.000 prikken per dag”

VOORKEMPENHier en daar werden er de afgelopen weken wel al vaccins gezet op zondag, maar sinds vandaag wordt er ook officieel geprikt op de zevende dag. De primeur was, naast het West-Vlaamse Tielt en de Waaslandse stad Sint-Niklaas, voor het vaccinatiecentrum Voorkempen in Malle. “We hebben de luxe te kunnen rekenen op maar liefst 1.400 vrijwilligers.”

 1. Standenbouwer draait het roer om en mikt nu op schaduwpergola’s: “Weer van nul beginnen, maar we geloven erin”
  Sint-Lenaarts/Hoogstraten

  Standenbou­wer draait het roer om en mikt nu op schaduwpergola’s: “Weer van nul beginnen, maar we geloven erin”

  Standenbouwer Dirk Vermeiren en zijn partner Wendy Van Riel van VDS-Productions uit Sint-Lenaarts gooien het door – hoe kan het ook anders – corona deels over een andere boeg. Het koppel bouwt nu schaduwpergola’s op maat van de klant in samenwerking met het bedrijf Aluvision. “Het is weer van nul beginnen, maar we geloven er wel in”, klinkt het.
 2. Eerste bloemen voor fleurige weide op oude schoolsite zijn gezaaid: “Nu nog wat regen en het wordt een prachtig zicht”
  Zoersel

  Eerste bloemen voor fleurige weide op oude schoolsite zijn gezaaid: “Nu nog wat regen en het wordt een prachtig zicht”

  Twee weken geleden schaarde de gemeente Zoersel zich achter ‘Bye Bye Grass’, een burgerinitiatief dat vraagt om gras te laten groeien. Dinsdag zakte campagneoprichter Louis De Jaeger af naar Halle-Zoersel. Samen met Zoerselaar en televisiemaker Dieter Coppens, burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) en milieuschepen Marc De Cordt (Groen) zaaide hij de eerste zaadjes voor een bloemenweide van 1.000 vierkante meter op de voormalige locatie van de Sint-Martinusschool.
 1. Brecht en Wuustwezel stellen zich burgelijke partij in onderzoek naar brand op Groot Schietveld
  Brecht/Wuustwezel/Brasschaat

  Brecht en Wuustwezel stellen zich burgelijke partij in onderzoek naar brand op Groot Schietveld

  De gemeenten Brecht en Wuustwezel stellen zich burgerlijke partij in het onderzoek naar de brand op het Groot Schietveld. Een juridische beslissing om als betrokken partij betrokken te worden bij het resultaat van het gerechtelijk onderzoek naar de oorzaak. De brand die ontstond na schietoefeningen door militairen legde meer dan 500 hectare heide in de as. De oppositie stelt zich vragen bij de schietoefeningen en Groen oppert zelfs om het gebied om te vormen naar een natuurgebied en uit te kijken naar een alternatief voor de militairen.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten