Archierfbeeld - Bergplein
Volledig scherm
Archierfbeeld - Bergplein © emz

Van parking tot bruisende ontmoetingsplek: gemeente heeft concrete plannen voor make-over van Bergplein

MalleVeel meer dan een parking is het Bergplein in Westmalle vandaag de dag niet. Al heeft de gemeente plannen om er een ontmoetingsplaats met een groene uitstraling van te maken. Het lokaal bestuur komt het voorontwerp op maandagavond 12 december voorstellen in het gemeenschapscentrum Alice Forceville.

 1. De 7 favoriete plekjes van Harry Hendrickx, oud-burgemeester van Malle: “’t Stad is van iedereen, maar het Kasteel de Renesse is van ons”
  PREMIUM
  Malle

  De 7 favoriete plekjes van Harry Hendrickx, oud-burgemees­ter van Malle: “’t Stad is van iedereen, maar het Kasteel de Renesse is van ons”

  Hij is geboren en getogen in Oostmalle, was ooit voorzitter van voetbalclub KVC Oostmalle, is dat nog steeds van Zalfenkermis en – last but not least – droeg 27 jaar lang de burgemeesterssjerp van Malle. Het kán niet anders dan dat Harry Hendrickx (72) zijn gemeente kent als zijn broekzak. Hij laat ons kennismaken met zijn favoriete plekjes. “In deze vroegere kleiput heb ik ooit nog gezwommen.”
 2. Universiteit zoekt bomen in privétuinen voor onderzoek: “Positief effect op de leefbaarheid van de stad aantonen”
  ANTWERPEN

  Universi­teit zoekt bomen in privétui­nen voor onderzoek: “Positief effect op de leefbaar­heid van de stad aantonen”

  De temperatuur verlagen en de luchtvochtigheid verhogen, oftewel de stad meer leefbaar en gezond maken. Dat is waar bomen in de stedelijke ruimte voor moeten zorgen. Met het project ‘Bomen zijn cool’ willen Universiteit Antwerpen en studiebureau Antea Group dat ook hard maken. Ze zijn op zoek naar mensen die hun bomen in privétuinen willen laten monitoren en welk effect ze op de omgeving hebben. Zo ook bij Jo en Willem: “De buren willen dat we onze bomen uitdoen maar wij willen hun nut bewijzen, ook voor hen.”
 3. Luc Van der Kelen over de overstromingsramp van 1953: “Het ging zo snel dat er niets meer te redden viel”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over de overstro­mings­ramp van 1953: “Het ging zo snel dat er niets meer te redden viel”

  Nederland heeft deze week de overstromingsramp van februari 1953 herdacht. Er vielen toen 1.880 doden te betreuren. Die nachtelijke storm is nog lang niet vergeten. Een derde van het land was onder water gelopen. Er was enkel nog water. Als ik het ergens mee moet vergelijken, dan is dat met de watersnood in Pakistan, zoals die recent te zien was in het nieuws. Water zover het oog reikte.