Door de hevige regenval is de vijver aan Kasteel de Renesse weer een beetje gevuld
Volledig scherm
Door de hevige regenval is de vijver aan Kasteel de Renesse weer een beetje gevuld © emz

Van kurkdroog naar waterpeil van 40 cm: hevige regenval doet vijver Kasteel de Renesse zichtbaar deugd

De hevige regen van de voorbije dagen doet de kasteelvijver op Domein de Renesse in Oostmalle zichtbaar deugd. Waar die twee weken geleden nog kurkdroog stond, is het waterpeil over een grote oppervlakte tot 30 à 40 centimeter gestegen. “Dit is een serieuze verbetering”, reageert voorzitter van werkgroep domeinbeheer Vlaminckx. 

 1. Webshop Studio Snoes verlegt focus naar Belgische en Nederlandse ondernemers
  Malle

  Webshop Studio Snoes verlegt focus naar Belgische en Nederland­se onderne­mers

  Webshop Studio Snoes met thuisbasis in Malle heeft voortaan - op één merk na - enkel producten van lokale ondernemers in haar aanbod. Zo zet de online winkel voor zintuigprikkelende items de Belgisch-Nederlandse markt in de kijker. “Dichtbij ons zit er enorm veel talent. Dat wil ik heel graag ondersteunen. Giganten als House Doctor of Meraki zet ik aan de deur”, aldus webshopzaakvoerster Michelle Geentjens (30).
 2. Bistro Nobis lanceert afhaalburgers met vlees van de korte keten
  Malle

  Bistro Nobis lanceert afhaalbur­gers met vlees van de korte keten

  Bistro Nobis in Oostmalle komt met een origineel alternatief nu de restaurants moeten sluiten, maar nog wel afhaal mogen aanbieden. Het restaurant pakt vanaf deze week uit met een selectie afhaalburgers met vlees van de Kruishuishoeve in Westmalle. Chef-zaakvoerder Lowie Verheyen rekent dus op de Black Angus vanop de weide bij zijn zus Nele Verheyen. “We wilden ons onderscheiden van andere restaurants die een standaard afhaalmenu bovenhalen”, aldus Lowie.