Burgemeester Harry Hendrickx en schepen Sanne Van Looi onthullen het straatnaambordje voor Den Akker.
Volledig scherm
Burgemeester Harry Hendrickx en schepen Sanne Van Looi onthullen het straatnaambordje voor Den Akker. © Tessa Kraan

Van Den Akker tot het Tsjokkerspad: Malse trage wegen krijgen opwaardering met eigen straatnaambord

MalleZes trage wegen in Malle worden erkend met een officieel straatnaambordje. Zaterdag, niet toevallig tijdens de Dag van de Trage Weg, mocht het pad tussen de Akkerstraat en de Steenovenstraat de spits afbijten. Het pad - voortaan officieel ‘Den Akker’ geheten – werd uitgerust met een belevingsplekje en maakt deel uit van het Bindjespad, een gloednieuwe wandelroute die verschillende lokale trage wegen met elkaar verbindt.

 1. Zeg vaarwel tegen je Movembersnor: bij deze barbiers in Antwerpen en de rand zit je goed voor een professionele scheerbeurt
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Zeg vaarwel tegen je Movem­bersnor: bij deze barbiers in Antwerpen en de rand zit je goed voor een professio­ne­le scheer­beurt

  Tijdens de maand november laten verschillende mannen wereldwijd hun snor staan om aandacht te vragen voor gezondheidsproblemen die mannen treffen. Met december in zicht loopt ook Movember ten einde. Voor alle mannen die hun snor vakkundig willen laten afscheren of bijscheren hebben wij alvast zes barbiers in de rand rond Antwerpen opgelijst.
 2. Onafhankelijk raadslid krijgt wind van voren wanneer ze géén regenboogzebrapad wil: “Ziekmakend dat u hier zo’n spel van maakt”
  PREMIUM
  Brecht

  Onafhanke­lijk raadslid krijgt wind van voren wanneer ze géén regenboog­ze­bra­pad wil: “Ziekmakend dat u hier zo’n spel van maakt”

  Het voorstel van Ilse Van den Heuvel van Open Vld om regenboogzebrapaden aan te leggen in Brecht werd vorige maand positief onthaald door de meerderheid. Maar onafhankelijk raadslid Ilse De Beuckelaer, ex-Vlaams Belang, pleitte ervoor om het terug in te trekken. Ze kreeg van zowel Open Vld als meerderheidspartij CD&V de wind van voren. “Ziekmakend dat u hier zo een spel rond maakt”, zegt raadslid Roeland Ruelens (CD&V). Lees hier het integrale debat.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Basisschool in Zoersel vrijgegeven na valse bommelding: “Hopelijk krijgt dader straf die hij nooit zal vergeten”
  Play
  Zoersel

  Basis­school in Zoersel vrijgege­ven na valse bommelding: “Hopelijk krijgt dader straf die hij nooit zal vergeten”

  De gemeentelijke basisschool De Kiekeboes op de Kerkstraat in Zoersel is dinsdagnamiddag ontruimd na een bommelding. De lokale politie kwam massaal ter plaatse. Er werd ook een explosievenhond ingezet, maar er werd niets gevonden. De 180 leerlingen kunnen morgen gewoon weer naar school. “Al zijn de leerkrachten en de directie van de school zwaar aangedaan”, aldus burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA).