De weg naar het vaccinatiecentrum Voorkempen is aangegeven op grote gele signalisatieborden
Volledig scherm
De weg naar het vaccinatiecentrum Voorkempen is aangegeven op grote gele signalisatieborden © emz

Vaccinatiecentrum Voorkempen roept op enkel gele signalisatieborden te volgen: “Schakel gps uit in centrum Oostmalle”

Malle/Zoersel/Zandhoven/Brecht/Schilde/WijnegemAan het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum Malle zijn de nodige verkeersmaatregelen genomen om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen. Al merkt het vaccinatiecentrum dat die - dikwijls onbewust - niet nageleefd worden. Daarom vraagt de eerstelijnszone dat iedereen de gele signalisatieborden volgt en de verkeersborden respecteert. 

 1. Vertrouwen in AstraZeneca niet aan wankelen in Voorkempen: weinig afzeggingen in vaccinatiecentrum
  PREMIUM
  Malle/Zandhoven/Zoersel/Brecht/Schilde/Wijnegem

  Vertrouwen in AstraZene­ca niet aan wankelen in Voorkempen: weinig afzeggin­gen in vaccinatie­cen­trum

  Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland... Al deze landen zetten het toedienen van het AstraZeneca-vaccin on hold, omdat de prik bij een aantal ingeënte personen tot bloedstolsels geleid zou hebben. Als één van de enige West-Europese landen gaat België door. In het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum Malle zorgt dit nieuws momenteel niet voor massale afzeggingen. Dinsdag annuleerde ongeveer vijf procent een boeking.
 2. DNA-analyse brengt bewijs: geen hond, maar wolf beet schapen dood op Kalmthoutse Heide
  PREMIUM
  Kalmthout/Merksplas

  DNA-analyse brengt bewijs: geen hond, maar wolf beet schapen dood op Kalmthout­se Heide

  In tegenstelling tot de vermoedens zijn de doodgebeten schapen op de Kalmthoutse Heide - het aantal slachtoffers liep ondertussen op tot 25 - midden april dan tóch het werk van een nieuwe wolf in Vlaanderen. Het roofdier greep begin april ook twee geiten in Merksplas. Dat blijkt uit de DNA-analyse van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO), dat woensdag afgerond is. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om dezelfde wolf die begin mei in de buurt van de Kalmthoutse Heide gespot werd.
 1. Maximale opkomst in vaccinatiecentrum Voorkempen: “Slechts handvol inwoners komt niet opdagen”
  PREMIUM
  Malle/Brecht/Zandhoven/Zoersel/Schilde/Wijnegem

  Maximale opkomst in vaccinatie­cen­trum Voorkempen: “Slechts handvol inwoners komt niet opdagen”

  Heel wat vaccinatiecentra moeten politiekorpsen, brandweerlui, leerkrachten en kleuterleiders uitnodigen om geen coronaprikken te verspillen. Dat is in vaccinatiecentrum Voorkempen in Provinciaal Vormingscentrum Malle zelden nodig, omdat er amper restjes zijn. “Het aantal inwoners dat niet komt opdagen zonder iets te laten weten, kunnen we per shift van vierhonderd personen op één hand tellen”, aldus Pieter Poriau, woordvoerder van het vaccinatiecentrum.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 3. Grote rookpluim door brand nabij De Lilse Bergen
  Lille/Beerse

  Grote rookpluim door brand nabij De Lilse Bergen

  De brandweer moest donderdagochtend uitrukken voor een brand aan Sijsjespad, in de buurt van De Lilse Bergen in Gierle (Lille). Een berghok naast een chalet had er vuur gevat. Bij aankomst van de brandweer ging het om een uitslaande brand. Het vuur ging gepaard met een grote rookontwikkeling. De rook dreef naar het centrum van Beerse. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de chalet of het bos errond. De chalet raakte wel deels beschadigd door de hitte van het vuur.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"