Archiefbeeld: Muziek Aan Het Kasteel
Volledig scherm
Archiefbeeld: Muziek Aan Het Kasteel © Laenen

Tot 2.000 euro subsidie voor coronaveilig evenement: “Gemeenschapsgevoel bevorderen”

MalleDe gemeente Malle heeft ongeveer 30.000 euro uit het Vlaams coronanoodfonds voor de sport-, jeugd- en cultuursector gereserveerd als subsidiegeld voor evenementen. Vanaf het moment dat activiteiten of evenementen weer zijn toegestaan, wil het bestuur iedere organisator ondersteunen met een subsidie van maximum 2.000 euro. Het gaat om evenementen die plaatsvinden in de periode tot en met 30 augustus 2021. 

 1. Na bouwpauze is er het kwaliteitsplan: leidraad moet groen en landelijk karakter van Malle versterken
  Malle

  Na bouwpauze is er het kwaliteits­plan: leidraad moet groen en landelijk karakter van Malle versterken

  Nu dat de bouwpauze voor appartementencomplexen in Malle sinds vandaag is afgelopen, vormt het kwaliteitsplan voortaan een afwegingskader om toekomstige bouwontwikkelingen in Malle te beoordelen. “Nieuwe ontwikkelingen moeten sowieso een meerwaarde bieden aan de onmiddellijke omgeving, bijvoorbeeld door een park of speeltuin in te richten”, aldus Sanne Van Looy (N-VA), schepen voor Ruimtelijke Ordening.
 2. Nieuw fietspad tussen Westmalle en Sint-Antonius komt stap dichterbij: akkoord bereikt over één op drie onteigeningen
  Zoersel/Malle

  Nieuw fietspad tussen Westmalle en Sint-Antonius komt stap dichterbij: akkoord bereikt over één op drie onteigenin­gen

  Om een breder fietspad te realiseren langs de Antwerpsesteenweg (N12) tussen Westmalle en Sint-Antonius Zoersel, is de Vlaamse overheid al een aantal jaren bezig met onteigeningen. Ondertussen is er een akkoord over 75 van de 217 nodige grondinnames. Dat blijkt uit parlementaire vragen door Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V) uit Zoersel aan minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
 3. Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”
  PREMIUM
  Dessel

  Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”

  Het is nu zeker: ook in 2021 zien we in Dessel geen zware mannen met lang haar headbangen en meebrullen met de diepste grafstemmen. De organisatie van hét metalfestival van ons land kondigde vrijdag aan dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting wordt uitgesteld naar 2022. Dat is niet alleen een zware domper voor alle trouwe bezoekers, maar ook voor alle leveranciers, lokale handelaars en verenigingen die voor het tweede jaar op rij hun inkomsten in rook zien opgaan. “Graspop draagt de hele gemeenschap.” Van de hoteluitbater tot de vrijwilligers: hun hoop op betere tijden.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen