Tom Van Sichem was op post om het verkeer in de Leopold III-laan te tellen
Volledig scherm
Tom Van Sichem was op post om het verkeer in de Leopold III-laan te tellen © Ewoud Meeusen

Tom vinkt bijna helft minder gemotoriseerde voertuigen tegenover vorig jaar

In het kader van het jaarlijkse ‘Straatvinken’ telde Tom Van Sichem (39) uit Malle donderdagavond tussen 17 en 18 uur 6 voetgangers, 10 fietsers, 31 auto’s, 4 camionettes, 0 bussen en 1 vrachtwagen. Volgens hem is deelnemen aan het burgerproject toch belangrijk, zeker omdat de buurt de Leopold III-laan ervaart als een straat waar wel wat sluipverkeer passeert. “Ze snijden zo op weg naar Brecht een stuk van het centrum af”, zegt hij.

 1. 36 vrouwen uit Schilde laten boezem fotograferen voor expositie in strijd tegen borstkanker
  Schilde

  36 vrouwen uit Schilde laten boezem fotografe­ren voor expositie in strijd tegen borstkan­ker

  Maar liefst 1 op 9 vrouwen in België krijgt te maken met borstkanker. Hoe vroeger de ziekte ontdekt wordt, hoe groter de kans op genezing. Daarom wordt in oktober, de internationale maand van de strijd tegen borstkanker, extra aandacht gevraagd voor preventie en screening. De gemeente Schilde doet dat op een bijzondere manier. Zesendertig vrouwen uit Schilde lieten hun boezem fotograferen. De pure beelden werden verwerkt tot de sensibiliserende expositie ‘Laat naar je borsten kijken’, die nog heel deze maand in gemeenschapscentrum Werf 44 te bezichtigen is.
 1. Ooit maakte hij drugs in bad, nu heeft hij zijn eigen fietsenwinkel: hoe Yves (38) zijn leven totaal omgooide na 7 maanden cel
  PREMIUM
  Malle

  Ooit maakte hij drugs in bad, nu heeft hij zijn eigen fietsenwin­kel: hoe Yves (38) zijn leven totaal omgooide na 7 maanden cel

  Ooit maakte Yves Jochums (38) vloeibare GHB in zijn bad, dealde hij speed en gebruikte hij heroïne. Met het drugsmilieu heeft hij gebroken. Dankzij een werkstraf bij De Fietsdokter vzw in Schilde kweekte hij een passie voor fietsen repareren en verkopen. Sinds 1 maart heeft hij onder de vleugels van die vzw zijn eigen winkel: De Oostmalse Fietskliniek. “Dit heeft mijn leven weer glans gegeven”, vertelt Yves.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.